kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ölenlerin yüzde 70'i sivil

Giriş Saati : 22.01.2009 17:41
Güncelleme : 22.01.2009 21:36
Yeni Haber
Filistin'in önde gelen insan hakları kuruluşlarından Filistin İnsan Hakları Merkezi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 22 gün süren saldırılarında ölenlerin yüzde 70'inin sivil olduğunu açıkladı.

Filistinlilerden toplam ölü sayısını bin 285 olarak açıklayan kuruluş, saldırılarda öldürülen savaşçıların 223 olduğunu, bunun yanı sıra Hamas'a bağlı polis gücünden de 168 sivilin öldürüldüğünü bildirdi. İnsan hakları kuruluşu, yaralı sayısını da 4 bin 336 olarak açıkladı. Bunların da bin 133'ü çocuk, 735'i kadın. Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı ise ölü sayısının bin 400'ün üzerinde, yaralı sayısının da 5 bin 500 olduğunu bildirmişti.

Filistin İnsan Hakları Merkezi, İsrail saldırılarında 60 polis karakolu, 28 hükümet binası, bakanlıklar, belediye başkanlığı binaları, parlamento binası, 30 cami ve bunların yanı sıra 2 bin 400 evin yıkıldığını bildirdi. 15 cami de saldırılarda hasar gördü.

BM: "GAZZE'NİN YARDIMDAN FAZLASINA İHTİYACI VAR"

Birleşmiş Milletler, Gazze sınır kapılarının sadece yardım malzemeleri için değil, tamamen açılması gerektiğini bildirdi.

BM Filistinlilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Müdür Yardımcısı Filippo Grandi, AB'de gazetecilere yaptığı açıklamada "1,5 milyonluk bir şehrin sadece yardımlarla ayakta kalamayacağını" belirterek, şehre ulaşabilmenin "sadece insani yardımlarla ilgili değil, geniş kapsamlı ele alınması gereken bir konu" olduğunu söyledi.

UNRWA, İsrail'in üç haftalık saldırısında yıkılan binaların onarılması ve yeni binaların yapılması, okul ve sağlık merkezlerinin yeniden açılması ile insanların evlerine dönmesinin sağlanmasını kapsayan çalışmaları için 350 milyon dolara gerek duyulduğunu belirtiyor.

Ajans, yapılan yardımlarla bugüne kadar bu miktarın ancak üçte birinin karşılanabildiğini kaydetti.