kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Suikast timleri yakalandı

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 22.01.2009 15:38
Güncelleme : 22.01.2009 20:36
Yeni Haber
Ergenekon soruşturması kapsamında, Ankara ve İstanbul dahil 13 ilde yeni aramalar ve gözaltılar olduğu belirtiliyor. Yeni operasyonlarda aralarında bazı polis ve subayların da yer aldığı 30'u aşkın gözaltı olduğu ifade ediliyor. Soruşturmanın son dalgası kapsamında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek de gözaltında.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlarda iki suikast timinin yakalandığı belirtildi. Suikast timinde biri yüzbaşı, 3 teğmen, 4 astsubay ile 1'i emniyet müdürü 8 polis memurunun bulunduğu öğrenildi.

Bu dalgada gözaltına alınanlardan bazılarının Özel Harekat Dairesi eski başkan vekili ve bir önceki dalgada tutuklanan İbrahim Şahin'e bağlı bir suikast timi mensupları olduğu da iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre; İstanbul, Iğdır, Kahramanmaraş, Isparta, Antalya, Sivas, Elazığ, Ankara, Bursa ve Tokat'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde sabahın erken saatlerinde eş zamanlı başlayan operasyonlarda 30'u aşkın kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Elazığ özel Harekat Dairesi Şube Müdürü Ayhan Atabek'in yanı sıra Tokat, Hatay, Kahramanmaraş, Iğdır ve Antalya'dan özel harekatçı sekiz polis gözaltına alındı.

ELAZIĞ ÖZEL HAREKET ŞUBE MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI


Ergenekon davası kapsamında Elazığ'da görev yapan Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek de gözaltına alındı. Sabaha karşı yapılan operasyonla yaklaşık bir yıldır Elazığ'da görev yapan Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek gözaltına alındı. Elazığ Vali Yardımcısı Kadir Balaban olağanüstü bir toplantı yaparak durum değerlendirmesi yaptı. Toplantı sonunda bilgi vermeyen Vali Yardımcısı Kadir Balaban, "Benim bu konuda açıklama yapmam suç. Savcılıktan bilgi alın" diye konuşurken, Emniyet Müdür Yardımcısı Derya Şahin ise "Bilgimiz yok" dedi.

KAHRAMANMARAŞ'TA 3 ÖZEL HAREKAT POLİSİ GÖZALTINA ALINDI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ta Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli üç polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 3 polis memurunun, İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Z.A, B.G. ve F.V, önümüzdeki saatlerde,Gaziantep'ten hava yoluyla İstanbul'a götürülecekler.

ANTALYA'DA GÖZALTINA ALINAN 3 POLİS ÖZEL HAREKAT'TAN


Ergenekon 11. dalga operasyonları kapsamında Antalya'da gözaltına alınan biri emniyet amiri, 3 polisin Özel Harekat Şubesi'nden olduğu bildirildi.

ŞIRNAK CİZRE'DE 1 GÖZALTI

Ergenekon soruşturması kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan askerin üsteğmen değil astsubay olduğu bildirildi. Soruşturmayı yürüten savcılıktan gelen talimat doğrultusunda Cizre'de görevli ismi henüz açıklanmayan bir astsubayın gözaltına alındığı öğrenildi.

TOKAT'TA ÖZEL HAREKATÇI GÖZALTINA ALINDI


Ergenekon 11. dalga operasyonu kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli Murat Çavdar isimli polis memuru gözaltına alındı.

ISPARTA'DA DA GÖZALTILAR VAR

''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında Isparta'da operasyon düzenlendiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Isparta'da, bazı kişilerin adresine polis ekiplerinin gönderildiği, bu kişilerin ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınacakları belirtildi.Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonların devam ettiğini, bu nedenle hiçbir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

HATAY'DA BİR POLİS MEMURU

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Hatay'da Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.D'nin gözaltına alındığı, sorgulamak üzere İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

BURSA'DA DA ARAMA

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Bursa'nın İznik ilçesindeki bir evde polis ekiplerince yapılan arama tamamlandı. Operasyon kapsamında Şırnak'ta gözaltına alındığı öğrenilen bir askerin annesine ait evde, Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ortaklaşa yapılan arama sona erdi.Evde bulunan yaklaşık 15 CD'ye el konulduğu, incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.

AVRASYA TV VE TÜRK METAL SENDİKASI'NDA GÖZALTILAR

Sabah saatlerinde Ankara'da Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası'na gelen emniyet güçleri aramalar yaptı.

Ankara'da gözaltına alınan altı kişinin kimlikleri şöyle:

"Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç."

Özbek, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için getirildiği Adli Tıp Kurumu'ndan çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, " Ergenekon'dan tutuklanıyoruz. Bunlar hukuk devletinin olmadığını gösteriyor" dedi.

İSTANBUL'DA GÖZALTILAR

İstanbul'da ise gazeteci Ünal İnanç ile Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı gözaltına alındığı belirtildi.

ART TELEVİZYONUNA ZİYARETÇİ AKINI

CHP Genel Saymanı ve Sözcüsü Mustafa Özyürek, yapılan operasyonların sendikaları ve medyayı susturmaya ve korkutmaya yönelik olduğunu öne sürdü. Özyürek, okul arkadaşı olan Mustafa Özbek'e reva görülen muameleyi kınadığını söyledi. CHP Sözcüsü Özyürek, bazı CHP milletvekilleriyle birlikte Ergenekon operasyonu kapsamında sabah saatlerinden bu yana arama yapılan ART Televizyonu'na ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özyürek, yeni bir Ergenekon dalgasıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Sıranın sendikalar ve medyaya geldiğini söyleyen Özyürek, ART çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Gözaltına alınanların biran önce serbest bırakılması gerektiğini savunan Özyürek, toplumu yıldırma, korkutma anlayışının giderek yaygınlaştığını öne sürdü. Medya ve sendikalara dönük bu girişimin sendikaları da etkisiz ve suskun hale getirmeye, medyayı korkutmaya yönelik olduğunu ileri süren Özyürek, Türkiye'nin bir korku imparatorluğuna dönüştürülmek istendiğini öne sürdü. Hukukun üstünlüğünün egemen olmasını dilediklerini belirten Özyürek, insanların haklarının elinden alınmaması ve özgürlüklerine kısa sürede kavuşmaları temennisinde bulundu. Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özyürek'in Kırıkkale'den okul arkadaşı olduğunu açıklayan Özyürek, Özbek'in Atatürk ilkelerine bağlı, ulusal çizgide sendikacılık yapan bir insan olduğunu belirtti. Özbek'e reva görülen muameleyi kınayan Özyürek, Mustafa Özbek'in kısa süre içinde özgürlüğüne kavuşmasını dilediğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili ve eski Türk-İş Başkanı Bayram Meral de ART Televizyonu'na yaptığı ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada yapılan baskının, 12 Eylül türü bir baskı unsuru olduğunu öne sürdü. Halkın ve çalışanların sorunlarını aktaran, ülkenin sıkıntılarını ortaya koyan ART'nin susturulmaya çalışıldığını dile getiren Meral, bunu yapanların hiçbir zaman özgürlükten bahsetme hakkına sahip olmadıklarını ifade etti. Türk Metal Sen ve ART üzerinde baskı kurmaya çalışanların, bu uygulamadan vazgeçmelerini isteyen Meral, Türkiye'de adalet bulunduğunu, herkesin düşüncelerini açıkça dile getirebileceğini söyledi. Mustafa Özbek'in demokratik, laik ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı bir kişi olduğunu vurgulayan Meral, vurguna, talana, soyguna karşı tavır koyduğunu anlattı.

ART Televizyonu'nu ziyaret eden isimler arasında Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç de vardı. Genç, operasyonların yargı eliyle yürütülen çalışmalar olmadığını, konunun artık bir rejim sorunu haline geldiğini ileri sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi de ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, bu dalganın da diğer dalgalar gibi kavram kargaşası ve toplumsal kaos oluşturularak çelişkiler içinde gerçekleştirildiğini bildirdi. Hukukun üstünlüğüne her zaman saygı duyduklarını vurgulayan Selvi, herkesin hukukun üstünlüğüne saygı duyması ve kuvvetler ayrılığı ilkesine özen göstermesi gerektiğini belirtti.

GAZETECİ ÜNAL İNANÇ'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ünal İnanç'ın Batıkent Siyasal-2 Sitesi'ndeki evinde arama yapılıyor. İnanç'ın evine saat 08.00 sıralarında gelen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin soruşturma kapsamındaki aramalarını sürdürdükleri öğrenildi.Evde, İnanç'ın kardeşi Ural İnanç ile site yöneticisinin bulunduğu belirtildi.

DOĞU PERİNÇEK SAVUNMASINI YAPIYOR

Bu arada bugün "Ergenekon terör örgütü"ne ilişkin 20 Ekim'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde kurulan adliyede başlanan davanın 40.duruşmasında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek savunmasını yapmaya başladı.

Davada yargılanan 44'ü tutuklu 86 sanık arasında yer alan Perinçek, ABD'nin çıkar ve amaçlarına karşı çıkanların suçlu olduğu yönünde bir uygulamanın yapıldığını iddia etti ve Ergenekon dalgalarının "Türk yurtseverliğini" hedef aldığını savundu.

Perinçek, Ankara'daki evinde intihar eden, Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM) komutanı olduğu ve bir çok faili meçhul cinayetin emrini verdiği iddia edilen emekli Albay Abdülkerim Kırca'ya ilgili olarak "Bir kahraman şakağına dayıyor tabancayı ve tetiğini çekiyor. Demek ki yaşamayı zindan etmişiz" diye konuştu.

Perinçek, "Ben yeterince mücadele edememişim yazıklar olsun bize. Bu hükümeti devirememişiz, yazıklar olsun bize" diye ekledi.

Ergenekon soruşturması aralarında hükümete yönelik darbe girişimi, Danıştay'a ve Cumhuriyet gazetesine düzenlenen saldırılar gibi bir çok iddia söz konusu.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunanlar arasında emekli generaller ile bazı gazeteciler de yer alıyor.

ANKARA'DA GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan, aralarında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'in de bulunduğu 5 kişi, İstanbul'a getirildi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na getirilen 5 kişi, apronda körük altından polis aracına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.