kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası'nda gözaltı

Giriş Saati : 22.01.2009 12:27
Güncelleme : 22.01.2009 20:36
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası'nın Ankara'daki bürolarında arama yapıldı. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, arama yapılan evinden alınarak emniyete götürüldü.

Ergenekon soruşturmasının 11. dalgası kapsamında Avrasya TV'nin Ankara bürosunda da arama yapılırken çalışanlar binaya alınmadı. Sabah saatlerinde Avrasya TV'ye gelen terörle mücadele ekipleri yaklaşık iki saattir ayrıntılı olarak büroda bulunan bilgisayar ve tüm dokümanları inceledi.

Emniyet güçleri içeri giriş çıkışları kontrol altında tutarken, televizyonda gece görev yapan muhabirler yayını devam ettiriyor. Ancak polisin, sabah gelen muhabirleri içeri almadığı bildirildi. Avrasya TV'de süren aramaların polis takviyesi ile sıkılaştırıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Avrasya TV'de tüm çalışanların kimliklerinin toplandığını belirtilirken, binanın önü de gerek vatandaşlar, gerekse çalışanlar nedeniyle giderek kalabalıklaşırken çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 6 kişinin kimlikleri belirlendi.

Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanların Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç olduğu kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, gözaltılarla ilgili ev ve iş yeri aramalarının devam ettiğini belirterek, işlemlerin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan 6 kişinin İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

KKTC'de de bir bürosu bulunan Avrasya TV'de gazeteci Emin Çölaşan, Mustafa Balbay ve Hulki Cevizoğlu yaptığı programlarla dikkat çekiyordu.

EVİN BAHÇESİ DE ARANDI

Ergenekon soruşturmasınının 11. dalgası kapsamında bu sabahtan itibaren Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in evinin yanısıra evin bahçenin de arandığı bildirildi.

Terörle Mücadele şubesine mensup polislerin arama yaptığı sırada Mustafa Özbek'in oğlu Haydar Özbek evin önüne çıkarak gazetecilere bilgi verdi. Oğul Özbek, polislerin saat 05.00'de geldiklerini evin yanısıra bahçenin de arandığını belirtti. Polislerin bahçenin her tarafını aradığı, musluk ve çimlerin altının kazılarak inceleme yapıldığını söyledi. Babasının moralinin iyi olduğunu kaydeden Özbek'in sinirli olduğu gözlendi. Operasyona yönelik eleştirilerde bulunan Özbek, "Nejat Uygur'un da Ergenekon'dan gözaltına alındığını duyarsanız şaşırmayın" dedi.

ÖZBEK, EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince evinde arama yapılmaya başlanan Özbek, aramaların tamamlanmasının ardından, evinden alınarak sivil plakalı bir polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

Mustafa Özbek evinden çıkarılırken, evin önünde bekleyen sendika üyesi işçiler, Özbek'e destek gösterisinde bulundular.

Polis, yapılan arama sonucu bazı video kasetlere ve dokümanlara da el koydu.Türk Metal sendikasına üye işçiler Özbek'in evinin önünde, ''Özbek seninle ölüme gideriz'', ''Biz hepimiz Özbek'iz'' 'Özbek'e uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar attı.

MUSTAFA ÖZBEK KİMDİR?

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustaf 1940 yılında Kırıkkale'de doğdu. 1957 yılında yine bu ildeki Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na ait Cer Atölyesi'ne Lokomotif ve dizel Tamircisi olarak çalışmaya başlayan Mustafa Özbek, askerliğinin ardından MKEK Mühimmat Fabrikası'nda imalatat tornacısı olarak iş yaşamına başladı.

Çalıştığı yıllarda, sırasıyla işyeri sendika temsilciliği ve yönetim kurulu üyeliği yapan Mustafa Özbek, 1971 yılında o zamanki adıyla Kırıkkale Metal-İş Sendikası'nın ikinci başkanlığına seçilerek, profesyonel anlamda sendikacılığa adım atmıştır. 1972 yılında Kırıkkale Metal-İş Sendikası Başkanlığı'na seçilir. Türkiye Metal- İş Federasyonu'nun Türk Metal Sendikası olarak yeni ismiyle sendikal literatüre geçmesinden sonra, 8-9 Kasım 1975 tarihinde yapılan ikinci Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa seçildi.

Özbek, halen Uluslararası Avrasya Metal İsçileri Federasyonu'nun başkanlığını yürütüyor. Mustafa Özbek, evli ve 6 çocuk sahibidir.

TÜRK METAL SENDİKASI GENEL MERKEZİ'NDEKİ ARAMA SONA ERDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nde sabah saat 07.30'da başlayan arama sona erdi.

Sendika Genel Mali Sekreteri Mehmet Soyupek, aramanın tamamlanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''fabrikalardaki işsiz kalmalara karşı Genel Başkan Mustafa Özbek'in etkin biçimde çaba gösterdiği bir dönemde bu olayın yaşanmasının bir tesadüf olmadığını'' savundu.
Yine bu olayın Türk-İş'in işten çıkarmalara karşı eylem kararı aldığı bir dönemde yaşanmasının ''düşündürücü'' olduğunu belirten Soyupek, ''Türk sanayinin de gelişmesine katkı sağlayan böyle bir kurumun, ne olduğu belirsiz suçlamalarla susturulmak istenmesi, başka amaçların devrede olduğunu açığa çıkarmaktadır. Cumhuriyet'in kuruluş felsefesini benimseyen, ülkemizin bağımsızlığını savunan kişi ve kurumları sindirmeye yönelik olduğu anlaşılan bu olayı esefle kınıyoruz. Bağımsız adalete güveniyoruz'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Soyupek, aramanın tamamlandığını, tutanakların imzalanmasının ardından polisin binadan ayrılacağını söyledi.

Soyupek, polisin binadan ayrılmasının ardından sendika yöneticileriyle toplantı yapacaklarını bildirdi.
Sendika Genel Merkezi önünde öğle saatlerinden bu yana bekleyişlerini sürdüren sendikaya üye işçiler de Soyupek'in açıklaması sırasında sık sık, ''Özbek seninle ölüme de gideriz'', ''Özbek nerede biz oradayız'' şeklinde sloganlar attı.

ANTALYA'DAN GÖZALTINA ALINAN EMNİYET AMİRİ İLE POLİS MEMURU İSTANBUL'A GETİRİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Antalya'da gözaltına alınan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri ile polis memuru, İstanbul'a getirildi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na getirilen Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri S.K. ve polis memuru F.S, polisler eşliğinde iç hatlar geliş katına alındı.

Emniyet amiri ve polis memuru, buradaki işlemin ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KAHRAMANMARAŞ'TA GÖZALTINA ALINAN 3 POLİS MEMURU İSTANBUL'A GETİRİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 3 polis memuru, İstanbul'a getirildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Z.A, B.G. ve F.V, THY'ye ait uçakla 17.30'da getirildikleri Atatürk Havalimanı'nda iç hatlar geliş katında işlemleri yapıldıktan sonra sivil araçlara bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada polis memurlarıyla 2 çuval belge, bilgisayar kasaları ve bir kılıf içinde uzun namlulu bir silah getirildiği görüldü.