kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Keçiören'de 4 katlı bina çöktü -VİDEO

AA
Giriş Saati : 22.01.2009 13:30
Güncelleme : 22.01.2009 20:36
Yeni Haber
Ankara'nın Keçiören semtinde bir binanın çökmesi sonucu 6 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Keçiören Aşıkpaşa Caddesi'ndeki binanın enkazından ölü olarak çıkarıldığı bildirilen 3 yaşındaki Emirhan Ünalan'ın ağır yaralı olarak Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

ÇÖKEN BİNADAN ÇAPRICI GÖRÜNTÜLER İÇİN VİDEOYA TIKLAYINIZ



Binanın yanındaki gecekondunun da bir kısmının çöktüğü ve buradan da yaralıların çıkarıldığı bildirildi.

Olayda yaralanan Rahime Ünalan, Şaban Ünalan, Birkay Ünalan, Muhammet Gökkaya ve Hatice Gökkaya da Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alındı.

İki katı çöken binadaki 9 dairenin çoğunun boş olduğu bildirildi.
Görevliler, doğal gaz sızıntısı ihtimaline karşı önlem alırken, enkaza basın mensuplarının yaklaşmasına izin verilmiyor.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören'de çöken binanın, ''Bir ihmal olmazsa yıkılmasının mümkün olmadığını'' ifade ederek, ''Mutlaka bir ihmal var. Ama ihmalin ne olduğunun, teknik elemanlar tarafından ortaya çıkarılması gerekiyor'' dedi.

Gökçek, olay yerine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gökçek, ''Olayı nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine, ''Arkadaşlar, bu Büyükşehir'in alanı içine girmiyor. Teknik bir konu. Açıklamayı ilgili arkadaşlara sorun'' yanıtını verdi.

Olaya çok üzüldüğünü ifade eden Gökçek, can kaybı olmamasının teselli unsuru olduğunu kaydetti. Enkazdan ağır yaralı çıkarılan çocuğun tedavi altında olduğu bilgisini aldığını belirten Gökçek, çocuğun kurtulmasını temenni ettiklerini söyledi.

Denetim yapmanın önemine dikkat çeken Melih Gökçek, sıkı denetim yapılması halinde bu tür olaylara meydan verilmeyeceğini söyledi. Gökçek, bina üzerine yapılan yüklerin iyi hesaplanması gerektiğine işaret etti.

''Yapılan denetimlerde böyle bir istinat duvarına nasıl izin verilebilir?'' sorusu üzerine Gökçek, şunları kaydetti:

''Onu ilgili arkadaşlara soracaksınız tabii. O bizim konumuz değil. Büyükşehir Belediyesinin bu manada kentsel dönüşümler dışında denetleme yetkisi yok. Arka manzaraya bakarsanız üst üste kibrit kutusu gibi dizilmiş binalar görüyorsunuz. Bu aslında şehircilik değil tabii. Şehircilik kentsel dönüşümlerle oluyor. Maalesef kentsel dönüşümlerle de bol miktarda da yürütmeyi durdurma kararı geliyor ve kentsel dönüşümler duruyor. Kentsel dönüşümler olmaz, planlı yapılanma olmazsa bu çeşit imar iskan planlarıyla bu işi yapmaya çalışırsanız, kontrolde o nispette azalıyor ve bu tip neticelerle maalesef karşılaşmış oluyorsunuz. Şehirciliği bu anlamda getirmek gerekiyor. Bir de binaya koyduğunuz yükleri iyi hesaplamak ve ona göre de denetimin yapılması gerekiyor.''

''Olayda ihmal hissediyor musunuz?'' sorusu üzerine de Gökçek, ''Bunu tetkik etmeden benim söylemem yanlış olur. Bir ihmal olmazsa bunun yıkılması mümkün değil. Mutlaka bir ihmal var. Ama ihmalin ne olduğunun teknik elemanlar tarafından ortaya çıkarılması gerekiyor'' diye konuştu.

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI ALTINOK

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da Marmara Depremi'nin ardından 2000 yılında çıkarılan yasa ile bu yerlerin denetiminin, yapı denetim firmalarına verildiğini hatırlatarak, kendilerinin de yapı denetim firmalarını denetlediklerini söyledi.

Enkazdan ağır yaralı çıkarılan 3 yaşındaki Emirhan Ünalan'ın tedavisinin devam ettiğini belirten Altınok, çocuğun sağlığına bir an önce kavuşmasını temenni etti. Diğer yaralıların durumunun iyi olduğunu bildiren Altınok, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin en kısa sürede yapılacağını kaydetti.

Gazetecilerin, ''Binanın sert zemine yapılmadığı yönünde eleştiriler var, bir ihmal var mı?'' sorusu üzerine Altınok, şöyle konuştu:

''İhmalin olup olmadığına bakacağız. Arazinin ekolojik durumu bu. Buraların jeolojik etütleri yapılıyor, jeolojik etütlere göre kat belirlemesi tespit ediliyor, daha sonra imar planları hazırlanıyor. Bu imar planı bizim dönemimizde yapılmış bir plan değil. Çok önceden yapılmış bir imar planı. Bizim dönem eski dönem diye bir şey burada tabii. Olayı başkalarının üzerine yıkmak etik de değil. Doğru da değil. Bakıyoruz, ihmali olan kim varsa bunun hesabını verecektir elbette.''

''İstinat duvarı çöken inşaatın tehlike arz ettiği hatırlatılarak ne zaman yıkılacağının?'' sorulması üzerine Altınok, bununla ilgili Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden ekiplerin geldiğini, onların tespitlerinden sonra yıkılıp yıkılmayacağına karar verileceğini kaydetti.

Çöken bina ile gecekondunun yıkım işleminin de bugün yapılacağını bildiren Altınok, bu evlerde ikamet eden vatandaşların mağdur edilmeyeceğini, barınma ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
Vatandaşların zararının ihmali olanlar tarafından karşılanacağını ifade eden Altınok, ''Dileğimiz, temennimiz 3 yaşındaki Emirhanımız bir an önce sağlığına kavuşur. Diğerleri bir şekilde telafi edilir'' dedi.

''Sayın Gökçek de burada, bir bilgi paylaşımı olacak mı?'' sorusunu da Keçiören Belediye Başkanı Altınok, ''Bilgi istenirse, isteyenle paylaşırız tabii ki'' diye yanıtladı.Daha sonra belediyeden gelen yıkım aracı, çöken binayı yıkmaya başladı.