kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hitler'in suikastçısı Tom Cruise

Giriş Saati : 22.01.2009 14:12
Güncelleme : 22.01.2009 21:36
Yeni Haber
Almanya'daki sinemalarda bugün gösterime giren "Operation Valkyre" adlı filmde Adolf Hitler'e karşı başarısız bir suikast girişiminde bulunan Claus Schenk Graf von Stauffenberg'in hayatını canlandıran Amerikalı film yıldızı Tom Cruise, filmin senaryosunu ilk kez okuduğu güne kadar Stauffenberg hakkında hiç bir şey bilmediğini söyledi.

Cruise, Alman "Frankfurt Rundschau" gazetesinde yayınlanan röportajında, "Senaryoyu ilk okuduğum güne kadar Stauffenberg hakkında hiç bir şey bilmiyordum. Benim açımdan şunu söyleyebilirim. Bu film hakkında yapılan tartışmalar, Amerikalıların Almanya'ya bakış açısını değiştirdi. Amerika'da öğretmenler öğrencilerini yanlarına alarak bu filmi görmeye gidiyorlar" dedi.

ABD'de vatandaşlarla yaptığı sohbetler sırasında herkesin kendisine gerçekten de Hitler'e böyle bir suikast düzenlenip düzenlenmediğini sorduklarını ifade eden Cruise, küçük olsun, yetişkin olsun çoğu Amerikalının Hitler'e karşı çok sayıda suikast planlandığını ve bunları planlayan kişilerin ya öldürüldüklerini ya da temerküz kamplarına gönderildiklerini bilmediğini kaydetti.

Dünyanın neresinde olursa olsun, konuştuğu kişilerin filmi çok öğretici bulduklarını söylediklerini belirten Cruise, "Bu harika bir şey. Çünkü bence insanların Stauffenberg ve Alman direnişi hakkında bilgi edinmeleri ve bu insanlara saygı duymaları çok önemli" diye konuştu.

Stauffenberg, 20 Temmuz 1944 tarihinde Hitler'in sığınağında gerçekleştirdiği suikast girişiminde başarısız kalmış ve kendisine yardımcı olan arkadaşlarıyla birlikte kurşuna dizilmişti. Hitler bu suikast girişiminden şans eseri hafif yaralı olarak kurtulmuştu.