kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
SPK Başkanı Turan Erol

Haber turu

18.01.2009
Sicil affı bu hafta Meclis'e geliyor
Meclis yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Geçen hafta yasalaştırılamayan sicil affı ve marka kanunu tasarısı bu hafta Meclis Genel Kurulu'nun gündemini oluşturacak. Tasarı, karşılıksız çek, protestolu senetlerle kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmamasını öngörüyor. Tasarıyla, ödeme tarihi, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce olup ödemesini aksatanlara ilişkin kayıtların 6 ayda ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, borcun tamamının ödendikten sonra kayıtların silinmesini içeriyor.

KOBİ'lere 500 milyon TL'lik ek kaynak
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, Yatırım Fonu Tebliğinde yapılacak değişiklikle, KOBİ'lerin yatırım fonları aracılığı ile finansman sağlanacağını açıkladı. Erol bu düzenlemenin hayata geçirilmesiyle KOBİ'lere 500 milyon liralık ek kaynak aktarılacağını bildirdi. Erol, yatırım fonlarının, KOBİ hisselerine yüzde 10'luk yatırım yapılabileceğini söyledi.

SGK sahte ilaç kupürü yüzünden alarmda
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), reçete üzerinde sahte ilaç kupürleri ile devletten para talep eden eczaneleri yakın takibe aldı. Son 6 ayda sahte kupür veren bin 778 eczanenin sözleşmesi feshedildi. İstanbul'da 289, Ankara'da 277, İzmir'de 150, Antalya'da 78 eczane ile anlaşmaya son verildi. SGK yetkilileri, "Sahte küpür kalpazanları var. Tek suçlu eczaneler değil. Depodan gelen ilaçlarda da çıkıyor. Ancak, depocular ve üretici firmalara ceza verilemiyor" değerlendirmesini yaptı.
Hazal ATEŞ/ANKARA

Rusya ile Ukrayna gazda nihayet anlaştı
Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko'nun Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya yeniden gönderilmesi konusunda anlaştığı belirtiliyor. İki tarafın uzlaşmasına yönelik anlaşmanın bugün Moskova'da imzalamaları bekleniyor. Rus Interfaks ajansı, Rus hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığını haberine göre belgeler iki ülke başbakanlarının hazır olacağı törende imzalanacak.

Çiftçilere de cansuyu kredisi verilsin
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, esnafa verilen 'cansuyu kredisi' gibi çiftçilere de faizsiz kredi kullanma imkanı sağlanması gerektiğini söyledi. Bayraktar "2009 yılı da sektörümüz ve çiftçilerimiz için IMF'nin baskısı altında ve çok zor geçeceğe benziyor. Çiftçilerimizin en az düzeyde etkilenmesi için kredi kullanımı ve borçların ödenmesindeki sorunlar çözülmeli. Esnafa verilen 'cansuyu kredisi' gibi çiftçiye de faizsiz kredi kullandırılmalıdır" dedi. Bayraktar, gübrede gümrük vergisinin kaldırılmasını, girdilerde uygulanan KDV'lerde indirim yapılmasını istedi.