kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
60 YIL ÜRETİM Birim elektrik fiyatına ilişkin zarf saat 10.00'da açılacak. TETAŞ santralde üretilen elektriği 15 yıl alacak. Santral toplam 60 yıl elektrik üretecek

Nükleerde son söz bugün elektrik fiyatı pazarlığa açık

Olcay AYDİLEK - ANKARA
19.01.2009
Türkiye'nin ilk nükleer santrali için yapılan ihalede bugün 'birim elektrik üretim' fiyatına ilişkin teklif zarfı açılacak. Bakanlar Kurulu, yüksek elektrik fiyatını pazarlığa açabilir..
İLİŞKİLİ HABERLER
Nükleerde son söz bugün elektrik fiyatı pazarlığa açık
Mersin Akkuya'da inşa edilecek Türkiye'nin ilk nükleer santrali için Atomstroyexport-Inter Rao-Park Teknik ortaklığının katıldığı ve tek teklif verilen ihalede son karar veriliyor. Bugün saat 10.00'da 'birim elektrik üretim' fiyatına ilişkin teklif açılacak. İhalede, son kararı ise Bakanlar Kurulu verecek. Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ'nin (TETAŞ), 24 Eylül'de gerçekleştirdiği ihalede Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Atomstroyexport-Inter Rao-Park Teknik ortaklığının teknoloji teklifini 'uygun' bulmuştu. TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, SABAH'a yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun ihaleye vize vermesi halinde TETAŞ'ın, santralde üretilecek elektriği 15 yıl süreyle alacağını söyledi. Santral, toplam 60 yıl elektrik üretecek. İhaleyle ilgili kritik ve önemli bir soru da gündemde yer alıyor. TETAŞ bugün mali teklifleri açtıktan sonra elektrik birim fiyatını düşürmek için yatırımcıyla pazarlık yapabilir mi? Atomstroyexport- Inter Rao-Park Teknik ortaklığı, ihalede sundukları fiyat teklifini revize edilebileceği mesajı verdiğini anımsatan yetkililer, bu yöndeki soruya net yanıt veriyor:

YETKİ KABİNEDE
"İhale şartnamesi gereğince TETAŞ'ın böyle bir yetkisi yok. Bakanlar Kurulu, Atomstroyexport-Inter Rao-Park Teknik ortaklığından fiyatı düşürmesini isteyebilir."