kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte nükleer teklifi

Giriş Saati : 19.01.2009 10:09
Güncelleme : 19.01.2009 23:03
Yeni Haber
Nükleer santral yarışmasında JSC Atomstroyexport-JSC Inter Raoues-Park Teknik Ortak Girişim Grubu, kilovatsaat için 20,79 cent teklif verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ihalede tek teklif veren JSC Atomstroyexport-JSC Inter Raoues-Park Teknik Ortak Girişim Grubu'nun, dünyadaki ekonomik gelişmelere bağlı olarak önceki fiyat teklifi dışında yeni bir revize mektubu TETAŞ Genel Müdürlüğüne verdiğini belirterek, ''Zarf henüz açılmadı. TETAŞ Genel Müdürlüğü oradaki değerlendirmeyi ayrı bir rapor olarak bize iletecek'' dedi.

Güler düzenlediği basın toplantısında, nükleer enerji ihalesinin bugün 3. zarfın açılmasıyla yeni bir sürece girdiğini bildirdi.

İhale komisyonunun bu noktadan sonra değerlendirme yapıp, rapor hazırlayacağını kaydeden Güler, Bakanlık vasıtasıyla raporun Bakanlar Kuruluna sunulacağını ifade etti.

İhaleye teklif veren firmanın dünyadaki ekonomik gelişmeler bağlı olarak daha önce verdikleri fiyat teklifi dışında yeni bir revize mektubu Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş. (TETAŞ) Genel Müdürlüğüne ilettiği bilgisinin kendilerine ulaştığını kaydeden Güler, özetle şöyle konuştu:

''TETAŞ Genel Müdürlüğümüz bunu da ayrıca açarak, ilave bir not olarak ilgili komisyona iletecek. Ancak birinci, ikinci ve üçüncü zarfın açılmasıyla 3 zarf süreci bitti. Rapor hazırlanacak. Öbür zarf daha henüz açılmadı. O, TETAŞ Genel Müdürlüğümüzün görevi dahilinde olan bir konu. Dolayısıyla oradaki değerlendirmeyi de ayrı bir rapor olarak ama esas bizim o 3 zarftaki rapora ek, ilave bir değerlendirme olarak bize iletecek.''

Güler, yaklaşık 415,5 milyar kilovat saatlik, 15 yıllık bir üretim paketinin söz konusu olduğuna işaret ederek, 4 ünite kurulacağını söyledi.
Bakan Güler, Akkuyu'da kurulacak santralin ihale sürecinin şimdi değerlendirme safhası olarak süreceğini ifade ederek, ''Yeni paket için de ayrıca yasa hazırlığımız taslak halinde devam ediyor. O da gündemimize, TBMM gündemine gelecek'' dedi.