kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Hisselerimiz niye değer kaybediyor, anlamıyorum!

Kerim KARAKAYA - EKONOMİ
18.01.2009
İş Girişim'in müdürü Murat Özgen, hisse senetlerinin performansından şikâyet ederek, "Halka arzdan bu yana hisselerimiz sürekli değer kaybetti. Bunu gerçekten anlamıyorum" dedi..
İş Bankası'nın iştiraki olan ve 2004'te halka açılan İş Girişim Sermayesi'nin Genel Müdürü Murat Özgen, finansal başarılarının hisse senedi fiyatlarına yansımamasından şikâyetçi oldu. İMKB'de en yüksek temettü veren şirketlerden biri olduklarının altını çizen Özgen, "Buna rağmen halka açıldığımızdan bu yana hisselerimiz düştü. Finansal performansımız hisselere yansımıyor. Bu bizi gerçekten çok üzüyor. Nedenini anlayahıyorum" dedi. Özgen, "Geçen yıl 4.2 milyon TL nakit temettü dağıttık. 2008'de temettü verim oranı yüzde 8.5 oldu. İMKB şirketleri için aynı ortalama sadece yüzde 4.8. Yani bizim temettü oranımız İMKB ortalamasının yüzde 77 üzerindedir" diye konuştu.

'NAKİT DURUMUMUZ GÜÇLÜ'
Hisselerine yatırım yapan yatırımcıların, aynı zamanda gelişme potansiyeli yüksek şirketlere de yatırım yapmış olacağını vurgulguladı. Özgen, "Yatırım yaptığımız şirketlerden dört tane çıkış gerçekleştirdik. Bu şirketlere 26 milyon dolar aktardık. Çıkıştaki satışlardan 45.7 milyon dolar elde ettik. Böylece, çok kısa zaman içerisinde 19.7 milyon dolar kar etmiş olduk. Bu başarılı bir çalışmanın göstergesidir" dedi. Bilançolarında 76.6 milyon TL nakit olduğunu söyleyen Özgen, bu tutarın tamamını 2009'da yeni yatırımlarda yöneltebileceklerini sözlerine ekledi.