kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bill Gates'in kurduğu yazılım devi Microsoft'un kârının hisse başına 48 sent olması bekleniyor.

ABD'de başkanlık coşkusu zararlarla gölgelenebilir

19.01.2009
Piyasalar yeni haftaya Barack Obama'nın göreve gelişini kutlayarak başlamaya hazırlanıyor. Uzmanlar şirket bilançolarının coşkuyu gölgelemesinden endişeli..
Finansal piyasalar ABD başkanlık görevini salı günü devaralacak olan Barack Obama'yı kutlamaya hazırlanıyor. Geçen hafta başında sert düşüşler yaşayan ancak cuma günü gelen alımlarla Obama'nın gelişine hazırlanan ABD borsalarında bu hafta yükselişlerin devam etmesi bekleniyor. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdür Yardımcısı Şant Manukyan, Obama'nın görevi devralması ile birlikte ABD borsalarının yüzde 3-4 prim yapabileceğini öngördü. Manukyan, "Geçen hafta perşembe ve cuma günü düşüşlerden gelen alımlar, bu hafta için olumlu sinyaller verdi. Dow Jones endeksinin 8 binin altına düşüşüne izin vermediler. Obama'nın ekonomiye yönelik olumlu mesajlar vermesi ile birlikte salı ve çarşamba günleri borsalar prim yapar" dedi.

BİLANÇOLAR KORKUTUYOR
Dünyanın ticari devleri bu hafta 2008 bilançolarını açıklamaya devam edecek. Geçen hafta bankacılık kesiminden gelen olumusz veriler sonrası başta Avrupa borsaları olmak üzere tüm dünya borsalarında satış baskısı artmıştı. Bu haftanın en önemli bilançoları ise ağırlıklı olarak teknoloji devlerinden gelecek. Pazartesi Johnson&Johnson ve IBM, çarşamba United Technologies, Apple ve eBay, perşembe Google, Microsoft, cuma ise General Electric bilanço açıklayacak şirketlerden en önemlileri olacak. Küresel krizin bilançolarda yarattığı ilk tahribatın sonuçları merakla bekeniyor. Uzmanlar, şirketler cephesinden gelecek olan olumsuz verilerin piyasaların Obama rallisini gölgeleyebileceğini belirtiyor.

REKOR DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Finansal piyasaların takip edeceği bir diğer önemli veri ise krizin çıkış noktası olan konut sektöründen gelecek. Perşembe günü açıklanacak olan aralık ayı konut başlangıçlarının 605 bine inerek yeni bir düşüş rekoru kırması bekleniyor. Geçen hafta 30 yıllık morgage faizlerinin tarihinde ilk kez yüzde 5'in altına düşmüş, uzmanlar buna rağmen sektörde kısa bir sürede toparlanma umudu görmediklerini belirtmişlerdi.
Haberin fotoğrafları