kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eczacıbaşı, Kanyon'un tepesine Sikorsky helikopterle inecek

BÜLENT YOLDAŞ
19.01.2009
Eczacıbaşı Grubu, helikopter kiralama işine girdi. Kendi ihtiyaçları yanı sıra kiralama yaparak bir taşla iki kuş vuracak grubun Sikorsky helikopteri ay sonunda geliyor..
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı Mayıs 2008'de siparişini verdiği Sikorsky S-76C++ marka helikopterini bu ay sonunda teslim alıyor. Helikopter Eczacıbaşı Topluluğu'nun iç ihtiyaçlarının yanı sıra kiralama gibi ticari amaçlar için de kullanılacak. Bu amaçla Bülent Eczacıbaşı ve kardeşi Faruk Eczacıbaşı Eczacı Havacılık AŞ adında bir havacılık şirketi de kurdu. Şirketin yönetim merkezi Kanyon'da bulunuyor. Amerikan Sikorsky firmasının en büyük sivil helikopterlerinden olan S-76C++, maksimum 12 kişi taşıyabiliyor. 16 metre uzunluğundaki helikopter saatte 287 kilometreye kadar hız yapıyor. Menzili 762 kilometre olan Sikorsky S-76C++'nın VIP donanımlı modelinin fiyatı yaklaşık 12 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

KANYON'A HELİPORT YAPILDI
Sikorsky marka helikopterin siparişinin verilmesiyle birlikte Kanyon projesinin üzerinde yapımına başlanan heliport inşaatı da tamamlandı. Kanyon üzerindeki heliport, Eczacıbaşı'nın helikopteri teslim almasıyla birlikte hizmete açılacak. Eczacıbaşı Havacılık Genel Müdürü Mustafa Sacit Basmacı, helikopter pistinin yakın zamanda tamamlandığını ve hizmete hazır olduğunu belirterek, "ABD ve Avrupa ülkelerinde sıkça kullanılan yüksek bina üstüne konumlanmış helikopter pisti tekniğine uygun olarak inşa edilen pist, uluslararası ve yerel havacılık kurallarının öngördüğü tüm standartlara uygun olup, her türlü güvenlik özelliklerine sahiptir" dedi. Gökdelen üzerine inşa edilin bir heliportun maliyetinin ortalama 1 milyon dolar olduğu belirtiliyor
Haberin fotoğrafları