kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinde bugüne kadar 1.5 milyon metreküp hafriyat yaptıklarını anlatan Zorlu, "70 bin metkekarelik alan yeşile bürünecek" diyor

'Reel sektörün çok borcu var' diyorlar, olacak tabii kardeşim!

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
17.01.2009
* Hükümet özel sektör işçi çıkarma hazırlığına girince tepki göstermişti. Reel sektörün durumunu en iyi siz bilirsiniz, şu anda nasıl?
Reel sektörün üstüne gidiliyor sanki. O zaman da ben diyorum ki sene 2001. Türkiye dibe vurdu. 2008'de yine Türkiye bir krizin içinde. 2001'de 30 milyar dolar ihracat var, 2008'de 130 milyar dolar ihracat var. Burada bir işadamı, sanayici olarak soruyorum. 2001'de 30 milyar dolar ihracatı şu anda 130 milyar dolara kim çıkardı? Reel sektör tukaka mı diyeceğiz. Kusura bakmayın. Bütün sanayici arkadaşlarımın bunu söylemesi gerekir. Böyle şeyler dedikçe bayağı artık zoruma gidiyor. Çünkü bu ihracatı biz yapıyoruz. Herkes görevini yapacak. Devlet, hükümet, finans sektörü de özel sektör de. Bu ülke her sene ihracatını katlamışsa bunu reel sektör sayesinde yapmış. Bunun için de belki kısa vadeli borçlar vardı ama Türkiye borçlandı ama bunun karşılığı var.

HOVARDALIK YAPIP YEMEDİ Kİ!
Efendim "Reel sektörün borcu var" diyorlar. Olacak tabii kardeşim. Peki reel sektör bunu hovardalık yaptı, yedi mi? Yarın sanayicinin bu kadar borcu var derseniz, sanayici de ne yapar işçisini çıkartır, koyar ortaya. Peki ne yapacak o insanlar? Bunu çok iyi hesap etmek lazım. Diyorlar ki her şey inşaat sektörüne bağlı. Hayır. Sanayim olmazsa o inşaatı kim alacak? Samimiyet lazım. Hükümet demiyorum. Devlet diyorum. Hem sanayicinin, hem devletin samimi olması, birbirini iyi anlaması lazım. Bugün Türkiye'nin ihracatını kim yapmıştır? Devlet mi sanayici mi? Bunu çok iyi anlamak lazım. Bu istihdamı kim yapıyor? Devlet mi özel sektör mü? Sanayi ölür mü ölmez. "Tekstil öldü, bitti" diyenlere cevabım yaptığım ihracat.
Haberin fotoğrafları