kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İlkokuldaki çocukların siyasi bir argüman olarak kullanılması yasal mı?"

AA
Giriş Saati : 15.01.2009 14:25
Güncelleme : 15.01.2009 19:43
Yeni Haber
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, hayatını kaybeden Filistinliler için okullarda saygı duruşunda bulunulmasıyla ilgili, ''Milli Eğitim Bakanlığının iç ve dış siyasi olaylarda ilköğretim çağındaki çocukları siyasi bir argüman olarak kullanması yasal mı?'' diye sordu.

Arıtman, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İsrail saldırısı altındaki Filistin'de yaşanan insanlık dramının, tüm toplumlarda derin bir infiale neden olduğunu belirtti.

Toplumsal duyarlılığının en üst düzeyde olduğu bugünlerde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ''ilk ve ortaöğretim kurumlarında saygı duruşu ile Filistin'de yaşananların telin edilmesi, Filistin halkıyla dayanışmanın sergilenmesi ve Filistin'de 'İnsanlık Dramı' konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlenmesi'' şeklindeki genelgelerinin yürürlüğe konduğunu hatırlatan Arıtman, ''Milli Eğitim Bakanlığının, iç ve dış olaylarda ilköğretim çağındaki çocuklarımızı bir siyasi argüman olarak kullanması yasal mıdır? Bu, milli eğitimin amaçlarına uygun mudur?'' diye sordu.

Arıtman, genelgeye yönelik uygulamaların, çocukların ruhsal ve zihinsel gelişmelerini travmatize edip etmeyeceğini de öğrenmek isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bu durum, çocukların belli bir millete ve ırka karşı düşmanlık ve nefret duygularının gelişmesine yol açar mı? Bu konularda, Bakanlık tarafından pedagog, psikolog ve çocuk psikiyatristi gibi uzmanların görüşleri alınmış mıdır?

Milli Eğitim Bakanlığının genelgesinde, ilk ve ortaöğretimdeki çocuklar kullanılarak, iktidar partisine iç siyasette bir destek sağlanmak mı hedeflenmektedir? PKK terörüyle şehit olan vatandaşlarımız için de okullarda saygı duruşu ve telin edilmesiyle ilgili genelgeler niçin yayınlanmamaktadır?''