kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli'den AK Parti'ye eleştiri

AA
Giriş Saati : 15.01.2009 17:43
Güncelleme : 15.01.2009 19:43
Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bugünün kalkmış cücüğü, 40 yıldır Türk siyasi hayatında güzide bir yeri olan Bozkurt'a 'yavru muhalefet' diyor. Hadi şuradan'' dedi.

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde, partisinin Antalya büyükşehir ve ilçelerindeki belediye başkan adaylarının açıklandığı törene katılan Devlet Bahçeli, 29 Mart yerel seçimlerinin millet için sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyeleri seçimi olmayacağını, aynı zamanda milletin geleceğinin belirlenmesinde önemli bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 6 yılı aşkın bir süredir iktidarda bulunduğuna işaret eden Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmalarda hep 2002 ile 2008 yılları arasını kıyasladığını kaydetti.Bahçeli, şöyle konuştu:

''2002'de şu şöyleydi, şimdi böyledir diyerek kendisinin dışında bu ülkeye hizmet etmiş olanları hep yok farz ederek toplumda öncelik alma hevesi içinde bulunuyor. Fakat 2 bin 249 gündür iktidarda olduğunu, 18 Kasım 2002 tarihinde 58. hükümet olarak mecliste görüşülmüş hükümet programından ne kadarını yapıp yapmadığını değerlendireceği yerde, 2002 ile 2008 yılları arasından da bir değerlendirmeyle başarılı bir siyaset yaptığını söylüyor. Hiç dokunmamış olsanız 2002'de yeni doğmuş bir çocuk 2008 yılında 6 yaşındadır zaten. Böyle bir farkı hep göz önüne alarak muhalefeti sorgulamak zaten alışkanlık haline gelmiştir. Aynı zamanda bir haksızca davranışı siyasi üslup olarak benimsediğini göstermektedir.''

Devlet Bahçeli, bugün AK Parti'nin 58, 59 ve 60. hükümetinden bahsediliyorsa böyle bir cumhuriyet döneminde AK Parti hükümetinin dışında 57 hükümet daha olduğunun ifade edilmiş olacağına işaret etti.
Bu ülkeye değişik siyasi partilerden tek başına iktidar olarak, koalisyon hükümeti kurularak çok büyük hizmetler sunulduğunu belirten Bahçeli, 1923 ile 2008 yılları arasında çok değerli devlet, siyaset adamları ve siyasi partilerin ülkeye hizmet ettiğini kaydetti.

Türkiye'deki gelişme dinamizmine bakıldığında, ülkeye emeği geçen birçok değerli şahsiyet, siyasi kurum olduğunu kaydeden Bahçeli, ''Recep Tayyip Erdoğan Bey'in iktidar olduğu günde ne cumhuriyet kurulmuştur ne de bugüne kadar katedilen mesafe katedilmiştir'' dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti: ''Sayın Başbakan her şeyin kendi döneminde başladığını söylüyor. Her şeyde 'Şu kadar derslik vardı, şu kadar yapıldı' diyor. Pekala 'Şu kadar yolsuzluk yapıldı, onun üzerine şu kadar yolsuzluk ilave edildi' niye demiyorsun? Hele bunun yanında hangi şartlarda hangi dünya konjonktürü ve iç dinamiklerinin bulunduğu, hangi odaklarının hangi faaliyetler içinde Türkiye'de MHP'nin iktidarını kabullenmekte zorluk çektiği bir ortamda 3,5 yıl iktidarda kalabilmeyi başarabilmiş, 90'lı yılların en uzun ömürlü koalisyonunun kurulması ve devamına katkı sağlamış ve Türkiye'yi kaosa, kargaşaya sürüklemeden seçime götürebilmiş MHP'yi 'yavru muhalefet' olarak nitelendirdiğin takdirde, buradaki Türkmenlerin ifadesiyle söylüyorum, sen 40 yıllık MHP'ye 'yavru muhalefet' diyorsan, sense tamamen iktidarında dahi cücük olarak ifade edilirsin. Bugünün kalkmış cücüğü, 40 yıldır Türk siyasi hayatında güzide bir yeri olan Bozkurt'a 'yavru muhalefet' diyor. Hadi şuradan. Yavru kelimesini herkes kullanır ama cücük kelimesini bilen bilir. Türk siyasi hayatında yüzde 47 ile gelip cücük kalanlara işaret ediyorum.''