kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'den TRT'ye dava

AA
Giriş Saati : 15.01.2009 15:18
Güncelleme : 15.01.2009 19:43
Yeni Haber
CHP Genel Saymanı ve parti sözcüsü Mustafa Özyürek, dün akşam yayınlanan ve Tuncay Güney'in konuk edildiği program nedeniyle TRT aleyhine dava açılacağını bildirdi.

Özyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Tuncay Güney'in ''Ergenekon'' davası kapsamında 2001 yılında emniyetteki anlatımlarının televizyon kanallarında yayınlanmasını eleştirdi.

Güney'e ait bantların ''Ergenekon'' iddianamesinde kullanıldığını, savcıların ve mahkemenin yeni bir bilgiye sahibi olmasının söz konusu olmadığını belirten Özyürek, şunları kaydetti:

''Öyle ise bu bantlar niçin şimdi televizyonlarda yayınlanıyor? Amaç toplumu etkilemek. Ergenekon'da ortaya atılan suçlamalar Başbakan'ın çabalarına rağmen halka inandırıcı gelmedi. Şimdi bir meczubun kasetleri halka doğrudan yayınlanarak toplum etkilenmeye çalışılıyor. Yüze yakın kişi suçlanarak kişilik hakları çiğneniyor. TRT'den, kasetteki suçlamalara ek suçlamalar yayınlanıyor.

AKP yandaşı bir gazeteci CHP ile ilgili soru soruyor ve meczup cevap veriyor. CHP'ye ağır suçlamalar yapılıyor. Böylece TRT suç işliyor. AKP'nin muhaliflerini hırpalamak için her yolu mübah sayan anlayışı bir kez daha TRT ekranlarından yayınlanıyor. Bu durum, ahlaken de siyaseten de hukuken de kabul edilemez. Avukatlar konuyu inceliyor. CHP olarak hakkımızı koruyacağız. TRT aleyhine dava açacağız.''
Özyürek, AK Parti'nin ''Ergenekon'' davasını kullanarak artan işsizliği ve yolsuzlukları örtmeye çalıştığını, Deniz Feneri davasını unutturmayı amaçladığını da ileri sürdü.