kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Araplardan Gazze'ye destek

Giriş Saati : 09.01.2009 13:57
Güncelleme : 09.01.2009 18:19
Yeni Haber
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, birçok Arap ülkesinin başkenti Cuma namazı sonrası Filistinliler'e destek gösterileri düzenledi...
Amman, Doha ve Bağdat'ta Filistin bayrakları taşıyan onbinlerce kişi, İsrail saldırılarını protesto ederek, Filistin halkına destek verdi.

Bugün en büyük gösteri Ürdün'ün başkenti Amman'da onbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Göstericiler, İsrail Büyükelçisi'ni sınırdışı eden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in posterlerini taşıdı. İsrail Büyükelçiliği yakınlarında gerçekleşen gösteride, güvenlik güçleri ve polis göstericilerin Büyükelçilik binasına yaklaşmasına izin vermedi.

GÜN GÜN GAZZE KATLİAMI...

Göstericiler, Amman'daki İsrail Büyükelçisi'nin sınırdışı edilmesi talebinde bulundu. Bu arada Mısır doğumlu din adamı Yusuf el-Karadavi Müslüman alemine protesto gösterileri çağrısında bulunarak, Cuma gününün, "Gazze'ye destek günü" olması çağrısında bulundu. Karadavi, Müslüman ülkelerdeki din adamlarının da Cuma vaazlarında Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmelerini istedi.

Doha'daki bir camide konuşan Karadavi, ABD'yi de Filistinliler'e karşı çifte standart uygulamakla suçladı. Katar'ın başkenti Doha'da Cuma namazı çıkışında Katar ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler İsrail saldırılarını protesto etti.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta da binlerce kişi, "Arap liderleri nerede?" sloganları atarak yürüyüş yaptı. Göstericiler, "Gazze şehitleri, Cennete gideceksiniz, "Gazze saldırıları insanlığa karşı saldırıdır" yazılı pankartlar taşıdı. Daha sonra Müslüman Gençlere Derneği önünde toplanan göstericiler burada Gazze'ye destek konuşmaları yaparak, dua etti. Bugün Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de İsrail karşıtı gösterilerin düzenlenmesi bekleniyor.

İHA