kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Savaşta ikinci cephe

09.01.2009
Korkulan oldu ve bölge yeni bir savaşın eşiğine geldi. Gazze'yi vuran İsrail'e, kuzey sınır komşusu Lübnan'dan 3 roket atıldı. Hizbullah 'Biz değiliz' dedi. Filistinli örgütler hedefte..
Dünya İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara bir çözüm bulmak için uğraşırken savaş bu kez kuzeye sıçradı. Dün Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyindeki Nahariye kentine en az 3 roket atıldı. Roketlerin birinin yaşlı İsrailli bir ailenin yemek yediği sırada yan odaya düştüğü belirtilirken iki kişi yaralandı. İsrail ordusu ise hemen bu saldırıya topçu ateşiyle karşılık verdi. Sınıra yakın bölgede yaşayanların da evlerinden çıkmamaları yönünde emir yayımladı.

BAŞBAKAN: ARAŞTIRIYORUZ
Saldırının ardından bütün gözler 2,5 yıl önce İsrail'le kanlı bir savaşa imza atan Hizbullah'a çevrildi. Ancak Hizbullah yaptığı açıklamada, roketleri kendilerinin atmadığını Lübnan kabinesine iletti. BM'nin İsrail ile Hizbullah arasındaki ateşkesini düzenleyen 1701 sayılı kararını ihlal etmediğini açıkladı. Başbakan Fuad Sinyora'nın ofisinden yapılan açıklamada da Hizbullah'la görüşüldüğü ve olayın derinlemesine incelendiği açıklandı. Bu arada saldırıdan Lübnan'da yaşayan Filistinli örgütlerin sorumlu olabileceği öne sürüldü. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık lideri Ahmed Cibril, geçen hafta İsrail'e karşı yeni bir cephe açma tehdidindebulunmuştu.

İSRAİLLİLER MISIR'DA
Lübnan'da görev yapan BM barış gücünün komutanı Tümgeneral Claudio Graziano, iki ülkeye itidal çağrısında bulundu. Bölgedeki gerginlik her geçen gün artarken ateşkes yönündeki görüşmeler de sürüyor. İsrailli iki yetkili, Mısır'ın önerdiği ateşkes planını görüşmek üzere başkent Kahire'ye gitti. Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad ve Başbakanlık danışmanı Şalom Turjeman'ın özel bir uçakla ülkeye gittiği belirtildi. Görüşmeler İsrail, Filistin yönetimi ve Hamas temsilcileriyle ayrı ayrı yapılıyor.
Haberin fotoğrafları