kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze şeridi'nde 9 Filistinli öldürüldü

Giriş Saati : 09.01.2009 07:40
Güncelleme : 09.01.2009 18:19
Yeni Haber
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bu geceyarısı düzenlediği hava saldırıları ve bombardımanlarda, 6'sı aynı aileden olmak üzere 9 Filistinlinin öldüğü bildirildi...
Tıbbi kaynaklar ve görgü tanıkları, Cebaliye bölgesinde düzenlenen hava saldırısında, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin yerel lideri Fayez Salha'nın yaralandığını, ailesinden 6 kişinin öldüğünü belirtti. İsrail'in, bölgenin orta kesimlerinde açtığı havan topu ateşinde ise, 3 Filistinlinin öldüğü kaydedildi.

Bu saldırılardaki kayıp ve yaralanmalarla, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölü sayısının en az 777, yaralı sayısının ise 3200 olduğu belirtildi.

GÜN GÜN GAZZE KATLİAMI...


GAZZE'DE İSRAİL SALDIRILARINDA ÖLEN İLK YABANCI UKRAYNALI BİR KADIN

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yürüttüğü hava ve kara harekatında hayatını kaybeden ilk yabancı, Ukraynalı bir kadın oldu. Sağlık Bakanlığı'ndan Muaviye Hassaneyn, Olvera el-Caru isimli kadının, İsrail tank topçusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Hassaneyn, El-Caru'nun, Ukrayna'da eğitim gören Filistinli bir doktorla evli olduğunu söyledi. Hassaneyn dün, Gazze şehrinin doğusunda gerçekleştirilen saldırıda El-Caru'nun 2 yaşındaki oğlunun da hayatını kaybettiğini bildirdi. 27 Aralık'ta başlayan operasyonların ardından İsrail, Gazze Şeridi'nde yaşayan yabancıların bölgeden çıkmasına izin vermişti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği bombardımanda şu ana dek hayatını kaybeden Filistinli sayısı 760'ı geçti. BM yetkilileri, hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu belirtiyor.