kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail Filistinlilerin sığındığı binayı bombaladı

Giriş Saati : 09.01.2009 16:50
Güncelleme : 09.01.2009 18:19
Yeni Haber
Birleşmiş Milletler bugün yayınladığı raporda, İsrail güçlerinin hafta başında Zeytun bölgesinde 110 Filistinli'nin sığınması için kullanılan bir evi defalarca hedef aldığını ve olayda 30 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail ordusu ise raporla ilgili açıklamada bulunmadı. BM İnsani Yardım Ofisi (OCHA) Başkan Yardımcısı Allegrea Pacheco, İsrail askerlerinin evi defalarca top ateşine tuttuğunu söyledi.

Saldırıyla ilgili görgü şahitlerinin açıklamalarına yer verilen raporda, İsrail kara birliklerinin, önce sivilleri bu binaya yerleştirdiği ve dışarı çıkmamaları uyarısında bulunduğu belirtildi. Ancak İsrail askerlerinin ertesi gün evi defalarca bombaladığı, ölenlerden yarısının çocuk olduğu bildirildi.

Pacheco, ambulansların bölgeye gelinceye dek birkaç gün geçtiğini, yaralı ve ölülerin yardım gelene kadar enkaz altında kaldığını söyledi.

Uluslararası Kızılhaç örgütü de, Çarşamba gününe kadar bölgeye girme imkanı bulamadığını, bölgeye girdiğinde etrafta cesetler ve çocuklar dahil aç insanlar gördüklerini belirtti. Kızılhaç örgütü, İsrail'i; sağlık ekiplerinin bölgeye girişine izin vermeyerek uluslararası kuralları ihlal etmekle suçladı. BM rakamlarına göre, İsrail saldırılarının başladığı 27 Aralık'tan bu yana 781 Filistinli hayatını kaybetti. BM ölenlerden 257'sinin çocuk olduğunu belirterek, kara harekatının başladığı 3 Ocak'tan bu yana ölen çocuk sayısının yüzde 250 arttığını söyledi. Pacheco, "Gazze'de insanların sığınabilecekleri güvenli bir yok. Sivillerin savaş zamanında korunmaya ihtiyacı var.

İHA