kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Hazine ABD'den 5 puan fazla getiri vaat etti 1 milyar $ tahvil kapışıldı

08.01.2009
Hazine 2017 vadeli dolar cinsi tahvilde 1 milyar dolarlık ihraç yaptı. 2 milyar dolar civarında talep gelen tahvilin yatırımcıya getirisi ABD Hazine tahvilinin 501.3 puan üzerinde oldu..
Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 14 Temmuz 2017 vadeli tahvilin kupon oranı ve yatırımcıya getirisi yüzde 7.5 olarak gerçekleşerek, beklentinin alt eşiğinde yer aldı. Tahvilin getiri spread'i ABD Hazine tahvillerinin 501.3 puan üzerinde oldu. Kaynaklar, tahvil ihracına 2 milyar dolar civarında talep geldiğini belirttiler. Tahvil ihracını HSBC ve Citi yönetti. İhraca ilişkin tutarın, 14 Ocak 2009 Çarşamba günü hesaplara gireceği de bildirildi. Commerzbank Gelişmekte olan Ülke Tahvilleri Stratejisti Luis Eduardo Costa yayımladığı raporda "Türkiye'nin iflas takas primlerinin Londra kapanışında 5 baz puan daralması, bazı devlet tahvillerinin dirençli olduğunun ve gelişmekte olan ülke tahvil ihraçlarında hacimsiz geçen iki çeyreğin ardından (2008 3. çeyrekte 18 milyar dolar ve 2008 4. çeyrekte sıfır) para yöneticileri arasında talebin pek de zayıf olmadığını gösterdi" dedi. Türkiye bu yıl 5.6 milyar dolarlık dış borçlanma yapmayı planlıyor.

ALMANYA BAŞARISIZ
Öte yandan Euro Bölgesi'nin ilk tahvil ihalesi başarısız oldu. Alman hükümetinin 10 yıllık tahvil ihalesine talep beklentilerin altında kaldı. Alman hükümeti Ocak 2019 vadeli tahvilin ihracında 6 milyar euroya ulaşamadı.5.24 milyar euroluk teklif satışların yüzde 87'sini karşıladı. Tahvilin getirisi yüzde 3.12 oldu. Fransa da bugün 7 milyar euroluk tahvil ihracı yapacak.