kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rifat Hisarcıklıoğlu

"Herkes işini büyütmeli iç tüketimimiz artmalı"

08.01.2009
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki devirde zengin olabilmenin tek formülünün işi büyütmek olduğunu belirterek "Yapmamız gereken iş iç tüketimi artırmak" dedi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki devirde ayakta kalabilmenin, zengin olabilmenin tek bir formülü var; herkes işini büyütmek durumunda'' dedi. Hisarcıklıoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) 108. kuruluş yıl dönümünde odanın konferans salonunda düzenlenen vergi ve ihracat rekortmenleri ödül töreninde "Küresel ekonomik kriz ve Türkiye'' konulu konferans verdi.

'BÜYÜK OLSUN, BİZİM OLSUN'
Konuşmasında küresel krize değinen Hisarcıklıoğlu, bunun çözümünün de küresel olması gerektiğini, ama her ülkenin kendi içerisinde de tedbir aldığını ifade ederek şunları söyledi: "Bizim de burada alacağımız en iyi tedbir ne biliyor musunuz? Tüketim artıkça Türkiye'de zenginlik artıyor. Tüketim düştükçe zenginlik düşüyor. Yani Türkiye'de zenginliğin, milli gelirin artışı, zenginliğimiz Türkiye'deki tüketime bağlı, iç tüketime bağlı. Onun için bizim bir an önce, öncelik olarak önümüzdeki dönemde yapmamız gereken iş, iç tüketimimizi artırmak.'' İş adamlarına işlerinde büyümek için ortaklıklara önem vermelerini öneren ve konuyu örneklerle anlatan Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki devirde ayakta kalabilmenin, zengin olabilmenin tek bir formülü var; herkes işini büyütmek durumunda, işinizi büyütmek durumundasınız. Şimdi küçük olsun benim olsun yerine, büyük olsun bizim olsun devri başladı. Bütün dünyada değişim bu'' dedi. Kurumsallaşma, markalaşma, yenilikçiliğin önemini de vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bir ve beraber olarak birlikte kazanmasını, paylaşmasını öğreneceğiz. Yapmazsak hep beraber kaybederiz'' görüşünü belirtti.