kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uyurken üzerlerine yıldırım düştü

Giriş Saati : 06.01.2009 15:23
Güncelleme : 06.01.2009 20:00
Yeni Haber
Balıkesir'de, yıldırım düşen ev harabeye döndü. Çatıyı parçalayıp duvarları delip odanın içine giren yıldırımdan içeride uyuyan ailenin üzerindeki yorganlar tutuştu. 3 kişilik aile mucize eseri kurtulurken, parçalanan ev kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, dün meydana gelen olay Savaştepe ilçesine bağlı Güvem Küçüktarla köyündeki Zeybek ailesinin evinde gerçekleşti. Pazar günü saat 03.00 sıralarındaki olayda Mustafa Zeybek, eşi Cemile (51) ve çocukları Muhammet Zeybek (18) aynı odada uyudukları sırada yıldırım düştü. Büyük bir gürültü kopararak düştüğü evin çatısını parçalayan yıldırım, duvarı delip odadaki elektrik hatlarını patlattı. İçerideki televizyon ve elektrik sayacı patlarken, elektrik kabloları infilak etti.

İçeride çıkan yangında uyuyan aile fertlerinin üzerlerinde yorganlar tutuştu. Gürültüye uyanan Muhammet Zeybek, yanan yorganlardan kurtulurken anne ve babasını kaldırıp dışarıya kaçtılar. Şiddetli bir deprem gibi tesir eden yıldırım evin çatısını tamamen parçalarken, üç odada büyük hasar oluşturdu. Harabeye dönen ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, ölümden dönen aile köy muhtarlığı tarafından geçici olarak bir eve yerleştirildi. Korkunç olaydan yara almadan kurtulan Zeybek ailesi, yaşadıkları yoku uzun süre üzerlerinden atamadı.

İhbar üzerine köye giderek olay yerinde inceleme yapan Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, üzerlerine yıldırım düşen aile ile görüşüp bilgi aldılar. Yıldırım düşmesi sonucu çatısı parçalanan duvarları delinip yarılan evin tamamen kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Köy muhtarı Metin Köse, aileyi köyde geçici olarak bir eve yerleştirdiklerini, ancak, bu aileye devlet yetkililerinden yardım beklediklerini söyledi.

(İHA)