kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Akbank Sanat’ın Beyoğlu İstiklâl Caddesi başındaki ana binası.

Akbank: Kültür ve sanata desteğimiz hız kesmeyecek

06.01.2009
Akbank Sanat Genel Müdürü Derya Bigalı "Kültür ve sanata desteğimiz 2009'da da hız kesmeyecek. Bütçemizde bir azalma söz konusu değil" diyor..
Üç gündür, bu sayfalarda 'Kültür Destekçilerinden Yeni Yıla Bakış' başlığı altında sunduğumuz dosyada İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kültür - sanat dünyasına nasıl baktıklarını ve 2009'daki yol haritalarını yayımladık. Bu bankaların yetkilileri, krize rağmen 2009'da kültür sanata yönelik desteklerinin azalmadan devam edeceğini özellikle belirtiler. Dosyamıza bugün de, Akbank'la devam ediyoruz. Akbank adına konuşan Akbank Sanat Genel Müdürü Derya Bigalı, kültür ve sanat politikalarını toplumun her katmanını kucaklayan, farklı disiplinlerin en doğru örneklerinin yer aldığı kültür sanat etkinliklerine yer vermek ve dünyadaki sanat hareketlerinin örneklerini topluma sunmak, bu konuda öncü olmak' şeklinde özetlerken, 2009'da da kültür sanat için desteklerini hız kesmeden sürdüreceklerini söylüyor.

2008 yılı ajandanız nasıldı?
Akbank Sanat'ın düzenli çalışmalarının yanı sıra, çok önemli iki proje hayata geçti. Salvador Dali Vakfı'nın yurt dışına götürdüğü en büyük sergi olan İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisi 60. yılını kutlayan Akbank'ın sponsorluğu ile Sabancı Müzesi'nde 19 Eylül'de açıldı. 385 eserin geldiği sergi Türkiye'de 2008 yılının en kapsamlı sergisi oldu ve Türkiye'nin birçok yerinden sergiyi gezmek üzere binlerce kişi İstanbul'a geldi. Sergi yoğun talep üzerine 10 gün daha uzatıldı. Bir diğer büyük sosyal sorumluluk projesi ise Hürriyet Hakkımızdır Treni içinde yer alan Akbank Çocuk Tiyatrosu projesi oldu. Tiyatromuz toplam 45 şehirdeki tren istasyonunda duran trenin vagonunda gösterilerini binlerce çocuğa sahneledi. Bunların haricinde dünyanın önemli caz sanatçılarını geniş kitlelerle buluşturarak köklü bir müzik kültürü oluşturmak adına önemli bir misyon üstlenen Uluslararası Akbank Caz Festivali, tam 18 yıldır Türkiye'nin en önemli caz etkinliklerinden biri olmayı sürdürüyor. Türkiye'de kısa film üretimini teşvik etmek ve gençleri desteklemek için gerçekleştirdiğimiz Akbank Kısa Film Festivali'ne ise bu yıl 400'e yakın film başvurdu. Akbank, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 2008 yılında 26'ncısı gerçekleştirilen Uluslarası İstanbul Film Festivali'nin 3 yıldır ana sponsoru. 2009'da da Festival'in sponsoru Akbank olacak. Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary Istanbul'un 2010 yılına kadar ana sponsorluğunu da Akbank üstlenmiş durumda.

2009 yılında hangi etkinliklere destek vermeye devam edeceksiniz?
M/M, Golden City, Guest Workers ve 28. Günümüz Sanatçıları sergileri 2009'da Akbank sanat galerisinde yer alacak. 2009 da da bir çok atölye, konser ve konferans yine Akbank Sanat'ta düzenlenecek. Ayrıca Çocuk Tiyatrosu'nun yeni oyunu Mart ayında sahnelenmeye başlayacak. Yeni Kuşak Tiyatro ise Şubat ayında büyük ilgi gören Şeylerin Şekli oyununu tekrar gösterime koyacak. Akbank Oda Orkestrası'nın sezon konserleri yeni yılda da devam ediyor. Bu yıl Zeynep Tanbay Dans Projesi de yeni bir proje ile dans severlerle buluşacak. Ekim'de ise Akbank 19. Caz Festivali her yıl olduğu gibi dünyanın önde gelen caz sanatçılarına ev sahipliği yapacak.
Haberin fotoğrafları