kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kemer'de AIDS'li avı

Hanım TÜRK - Öner ŞAN
05.01.2009
Antalya Kemer'de 30 kadınla ilişkiye girdiğini söyleyen AIDS hastası S.K.'nin yanı sıra 5 kişide daha AIDS bulunduğu öne sürüldü. İl Sağlık Müdürlüğü kriz masası oluşturdu..
Antalya'nın Kemer ilçesinde AIDS paniği yaşanıyor. Kentte trafik müşavirliği yapan, evli ve 2 çocuk babası S.K. (30), geçen yıl birlikte olduğu bir kadından AIDS virüsü kaptı. Hastalığa yakalandığını bilmeyen S.K. eşiyle de cinsel ilişkiye girdi. Ağustos ayında S.K.'yi arayan, ilişkiye girdiği kadın AIDS hastası olduğunu söyledi. AK Parti Kemer İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi de olan S.K., test yaptırınca kanında HIV virüsü bulundu.

'VİCDAN ÖLDÜRECEK'
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi devam eden S.K.'nin sağlık durumunun kötü olduğu belirtildi. Başhekim Doç. Dr. İbrahim Demir, "Eliza testi pozitif, ancak AIDS tanısı konabilmesi için Ankara'dan bir test sonucu daha bekliyoruz" dedi. S.K.'nin arkadaşlarına, "AIDS'ten değil, vicdan azabından öleceğim" dediği belirtildi. Hastalığı eşine de bulaştırdığı öne sürülen S.K.'nin çocuklarında virüse rastlanmadı. 30'a yakın kadınla birlikte olduğu ve grup seks de yaptığı iddia edilen S.K.'nin yakın arkadaşı olan 3'ü erkek 5 kişide daha AIDS belirlendiği öne sürüldü. S.K.'nin ilişkisi olduğu iddia edilen ve beş yıldızlı bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan N.Ç. adlı kadın ile eşinde de HIV'e rastlandığı belirtildi. Doktorlar, AIDS'in kuluçka döneminin 6-8 ayı bulabileceği, şüphelilerin uzun süre gözetim altında tutulması gerektiği uyarısında bulundu. Bu arada S.K.'nin ilişkiye girdiği bir kadının Alanya'da yaşadığı bilgisi, AIDS'ın Alanya'ya da sıçramış olabileceği şüphesini doğurdu. Kemer'de bir haftada yüzlerce kişi test yaptırdı. İl Sağlık Müdürlüğü, 7 kişilik kriz masası oluşturdu. Sağlık Bakanlığı da Antalya'ya ekip gönderdi.