kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Özgür Atilla - Büşra Bek - Oğuzhan Tozburun - Ceren Okkalı - Erol Can Özdokumacı - Elif Koyuncuoğlu - Tarık Ş. Yılmaz

'Nefesimi verseydim'

Enis YILDIRIM - Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
05.01.2009
Ankara'daki "doğalgaz faciası"nda hayatını kaybeden 7 Bilkentli, törenle anıldı. Tarık Yılmaz'ın kardeşi 16 yaşındaki Tilbe'nin ağabeyine yazdığı mektup, törene katılanları gözyaşına boğdu..
Bilkent Üniversitesi, doğalgaz faciasına kurban verdiği 7 öğrencisini unutmadı... Üniversitede düzelenen törende, yaşamını yitiren gençlerden Tarık Yılmaz'ın kardeşi Tilbe Yılmaz, kürsüden ağabeyine seslenince, gençlerin okul arkadaşları hıçkırıklara boğuldu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde düzenlenen törene yüzlerce öğrenciyle birlikte YÖK Başkanı Özcan da katıldı.

'ŞİMDİ KARA TOPRAKTASIN'
Yaşamını yitiren 7 gencin yakınlarının da katıldığı törende en duygusal konuşmayı Tarık Yılmaz'ın 16 yaşındaki kardeşi Tilbe Yılmaz yaptı. Kürsüden ağabeyine seslenen Tilbe Yılmaz, "Şu an beni gördüğünü, duyduğunu biliyorum. Seni son defa gördüğümde beyaz kefene sarmışlardı. Abim diye haykırdım. Ses vermedin. Öptüm buz gibiydin. Bu nasıl bir acı... Tarık öldü diyorlar, ama kimse içimdeki yangını bilmiyor. Sırdaşım, dert ortağım. Sen gittin, derdimi kime anlatayım. Kime koşulsuz güveneyim. Kim sever beni senin sevdiğin gibi. Kim gözünü kırpmadan canını ortaya koyar benim için. Şimdi kara topraktasın, yalnız değilsin. Dedem ısıtacak seni. Keşke elimde olsaydı, nefesimi sana verseydim. Hayat doluydun abim. Benim iyi kalpli sevecen babayiğit, karagözlü abim. Allah kimseye ama kimseye kardeş acısı yaşatmasın" diye konuştu.

'ÜLKENİN UMUDUYDUNUZ'
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Berat Gürzumar da, "Tertemizdiniz. Her genç insan gibi bu ülkenin umuduydunuz. Çocuklarımızdınız. Yok olmadınız, hüznümüz oldunuz. Sizi hep masumiyetinizle, iyilik ve sevgiyle hatırlayacağız" dedi. Bu arada yurtdışında bulunan Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı'nın mesajı okundu.

VAKİT VE DEMİR'E TEPKİ
Tören Adli Tıp Morgu'nda cenazeleri karışan Erol Can Özdokumacı ile Tarık Yılmaz'ın ailelerini de buluşturdu. Tarık Yılmaz'ın bir yakını, karışıklık sırasında aldıkları malzemeler arasında bulduğu ve Erol Can'a ait olan tespihi annesine iade etti. Acılı aileler, törenden sonra birbirlerine başsağlığı diledi. Törende konuşan Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Fatih Demir, istifa eden Başkent Doğalgaz Genel müdürü Veysel Karani Demir'in olayla ilgili sözleri ve faciayı yılbaşı kutlamasına bağlayan Vakit Gazetesi'nin haberlerini eleştirince, salonda uzun süreli bir alkış protestosu yaşandı.