kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gümüşhane ve Düzce'de heyelan

Giriş Saati : 06.01.2009 14:38
Güncelleme : 06.01.2009 20:00
Yeni Haber
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Gümüşhane-Tirebolu kara yolu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapandı.

Kürtün Kaymakamı Ozan Gazel, Özkürtün beldesine bağlı Karaçukur Mahallesi mevkisinde heyelan meydana geldiğini belirtti. Heyelanda, Gümüşhane-Tirebolu kara yoluna çok büyük kayaların düştüğünü ifade eden Gazel, ''Kara yolumuzda kaya düşmesi sonrası her iki şerit de ulaşıma kapandı. Durum Karayolları ekiplerine bildirildi. Ancak Özel İdare Bakımevi personeli ve araçları ile birlikte yapılan 1 saatlik çalışma sonrası söz konusu mevkide, güvenlik şeridinden kontrollü olarak araçların geçişleri sağlanıyor'' dedi.

Gazel, yolda çalışma yapamadıklarını, öncelikle bölgenin arka kısmından gelebilecek bir kitle olup olmadığının araştırılacağını kaydederek, ''Bu nedenle jeoloji mühendislerinden oluşan ekip heyelanlı bölgede incelemede bulunarak rapor hazırlayacak. Biz de rapor doğrultusunda hareket edeceğiz'' diye konuştu.

Öte yandan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle de Akçakoca-Karasu kara yolu ulaşıma kısmen kapandı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Akçakoca-Karasu kara yolu ulaşıma kısmen kapandı.

Akçakoca ile Sakarya'nın Karasu ilçesini bağlayan kara yolunun Kalın köyü mevkisinde sağanak yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelanın ardından yolda 10 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu bildirildi.

Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, yolunun kısmen ulaşıma kapandığını belirterek, ''Yolun tekrar ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı. Araçların geçişlerini sağlamak için geçici bir yan yol açılıyor'' dedi.

(AA)