kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Olmert: Operasyonu uzatmak istemiyoruz

ANKA
Giriş Saati : 06.01.2009 18:41
Güncelleme : 06.01.2009 21:57
Yeni Haber
İsrail Başbakanı Ehud Olmert İsrail'in Gazze'deki operasyonlarının ne zaman sona ereceği ile ilgili olarak "Ne kadar erken olursa o kadar iyi" dedi.

"Gazze'yi işgal etmek yada her teröristi öldürmeyi" amaçlamadıklarını söyleyen Olmert, birçok dünya lideri ile temas içinde olduğunu da belirtikten sonra "silah kaçakçılığı"nın önlenmesi için tünellerin "etkin blokajı"nın sağlanması gereğine vurgu yaptı.

Ehud Olmert, İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'e yaptığı açıklamalarda Gazze'ye karşı operasyonu çok uzatmak istemediklerini belirtti. Operasyonun ne zaman sona ereceğinin sorulması üzerine "Ne kadar erken olursa o kadar iyi" karşılığını veren Olmert, "Gazze'yi işgal etmek ya da her teröristi öldürmek için yola çıkmadık. Amacımız İsrail'in Güneyi'nde değişiklik sağlamak" şeklinde konuştu.

İsrail ile Gazze arasındaki krize diplomatik bir çözüm için çaba gösteren birçok dünya lideri ile temas içinde olduğunu anlatan Olmert, "Diplomatik bir çözüm için farklı görüşler var. Halen bunlara ilişkin olarak dünya çapındaki birçok lider ile görüşmeler yapıyorum" dedi.

Olmert, Gazze ile Mısır arasında silah kaçırıldığı belirtilen tünelleri kastederek "Sonuç, Philadelphi Rotası'nın etkin bir blokajı olmalı" ifadesini kullandı.

İsrail'in, BM'nin krize çözüm bulma çabalarına karşı olmadığını da söyleyen Olmert, ancak "Aktif bir çözüme ihtiyaçları olduğunu ve bunun için çalıştıkları"nı da söyledi.