kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Buzlanmaya dikkat

Giriş Saati : 04.01.2009 10:20
Güncelleme : 04.01.2009 16:29
Yeni Haber
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ile don beklendiğini açıkladı. Yetkililer, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmasını istedi.

Yurdun büyük bir bölümü bugün soğuk ve yağışlı havanın etkisinde kalacak. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların Marmara'nın doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Antalya ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yağışların Marmara'nın doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Antalya ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji'nin bölgelere göre hava durumu ise şöyle:

Marmara: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Genellikle yağmur, Trakya ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde (Afyon, Uşak, Kütahya) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Kuzey ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Kütahya) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların; Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli kuvvetli olmak üzere yağışlı geçecek. Yağışların kıyılarda yağmur ve iç kesimlerde kar şeklinde görülmesi; sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Genellikle parçalı, batısı çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...