kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Şirketlerin Merkez Bankası'ndaki tüm bozuk sicil kayıtları silinecek"

30.12.2008
Maliye Bakanı Unakıtan, Meclis'e sevk edilen sicil affı yasasıyla Merkez Bankası'nda bozuk sicillerle ilgili bütün kayıtların silineceğini açıkladı..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2009 yılına ilişkin bütçe, büyüme hedeflerini daha yeni koyduklarını belirterek, hedeflerini değiştirmeyi düşünmediklerini söyledi. Bakan Unakıtan, "Şu anda öyle bir şey yok. Ama ileriki günler ne gösterecek beraber göreceğiz'' dedi. Maliye Bakanı Unakıtan, TCDD Genel Müdürlüğü'nde TÜLOMSAŞ ve General Electric Stratejik Ortaklık Anlaşması imza töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, sicil affının Meclis'e sevk edildiğini hatırlatarak "Özel bankalar buna uymazsa, kredi vermezse bir yaptırım uygulanacak mı? BDDK devreye girecek mi?'' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Unakıtan, BDDK'nın bankalarla olan ilişkilerini kendilerinin düzenlediğini ve bağımız bir kuruluş olduğunu kaydetti.

BANKAYA YAPTIRIM YOK
Kendilerinin hükümet olarak bankalar üzerinde sicil affına ilişkin bir yaptırımlarının olmadığına işaret eden Bakan Unakıtan, şöyle devam etti: "Bu sicil affına ilişkin bir yaptırımımız yok. Yalnız sicil affı ile Merkez Bankası'nda kayıtların silinmesi burada hedeflenirken, bu kanunla Merkez Bankası'ndaki bu bozuk sicillerle ilgili bütün kayıtlar silinecek.'' Unakıtan, MKE'nin özelleştirilmesi konusunda gelen bir yazı olmadığını söyledi.