kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Halit Ergenç, "Hayatım gerçekten dönüşüm içinde" dedi ve ekledi: "Elimle tutup, gözümle gördüğüm şeylere karşı çok ciddi güven problemi yaşıyorum!"

İçimizden gelenler bizi bile şaşırtıyor!

RÖPORTAJ: ŞENGÜL BALIKSIRTI
30.12.2008
Halit Ergenç, 'İkimizi de şaşırtan bir ilişki' dediği Bergüzar Korel'le aşkını kelimelere döktü: Onun yanında huzuru buldum. İçimizden gelen bazı şeyler bizi bile şaşırtıyor. Birbirimizle olmaya ihtiyacımız var.....
Bu röportajın bir öncesi var... Yani Halit Ergenç'le sohbet ettiğimiz bölüm... Her ayrıntıyı burada yazmak mümkün değil. Ama şunu belirtmekte fayda var; yaşadığı kayıplarla hayat bir çeşit sınava tabi tutmuş sanki onu. Böylesi fırtınalardan insanın yaralanmadan çıkması mümkün değil. O da etkilenmiş yaşadıklarından, kendini sorgulamış ve sonunda yeni bir yol haritasıyla çıkmış o dönemden... İşte bu röportaj biraz o yeni hayat üzerine akıp gitti. Şimdi yaşadıkları; geçmişin bezginliklerine karşı müthiş bir motivasyon duygusu... Kayıplara karşı hayata yeni katılan mutluluklar... Ve Bergüzar...Ve aşk... Karısından Bergüzar Korel için ayrıldığı söylendi, günlerdir her şey yazılıp çizildi ama o hiç konuşmadı. Ta ki bu röportaja kadar! (Pek kolay olmadı ama...)

HALİT ERGENÇ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


BERGÜZAR KOREL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

BU KADAR SALDIRIYA UĞRAMAMIŞTIM
* Hayat sürprizlerle dolu. Zor bir dönemden geçtiğinizi zannederken, aşk yeniden kapınızı çalıyor...
Hayat hâlâ çok zor...

* Nedir zorluklar?
Bugüne kadar kendimi bu kadar çok televizyonda ve gazetelerin magazin sayfalarında görmemiştim. Kişiliğimin bu kadar irdelendiğini görmemiştim. Nasıl bir insan olduğumdan tutun da, neyi nasıl yapıyor olduğumla ilgili bu kadar saldırıya uğramamıştım. İnsanlar neden vakitlerini ve köşelerini bilgi sahibi olmadan bu konu hakkında fikir yürütmeye ayırıyorlar, bunu anlayamıyorum.

* Ama çok konuşulan bir televizyon dizisinin kahramanlarından birisisiniz. Ve rol arkadaşınız Bergüzar Korel'le de birliktesiniz. Şunu merak ediyorum; birbirinizi yıllardır tanıyordunuz ama şimdi farkına vardınız. Niye iki-üç-beş sene önce değil de, şimdi oldu? Bunu hiç düşündünüz mü?
Neden böyle olduğu hakkında bir şey söyleyemeyiz. Bence hayatta her şeyin bir zamanı var. Bergüzar'ı beş sene öncesinden tanıyorum. Hayatlarımızda bir sürü şey oldu. O farklı bir şey yaşadı, ben farklı bir şey yaşadım. Ben evlendim, onun da ilişkisi vardı. Biz arkadaştık. İnanılmaz eğlenirdik, sohbet ederdik ama birbirimizle ilgimiz yoktu. Ama bu dönemden sonra oldu... Dediğiniz gibi enteresan bir durum.

BİZİM DE ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR
* O an nasıl bir andı? Yani her gün gördüğünüz kadını, bir an geliyor ve başka türlü görüyorsunuz? Tam da o anı soruyorum işte...
Özel bir andı... (Gülüyor)

* Acaba ikinizin de en çok güven duygusunu aradığı bir dönem olabilir mi?
Tabii...

* Şöyle söyleyebilir miyiz; ikinizin de yaraları vardı. Bergüzar'la konuştuğumda, o da Tan'la ilişkisinin bitiş nedenlerini anlatırken beraberlikte çok yalnız olduğunu söylemişti. Bu kadar yoğun çalışırken insan güvenebileceği, arkadaş olabileceği, sırtını yaslayabileceği birini arayabilir...
Evet biz arkadaştık. 'Binbir Gece'den önce de arkadaştık. Sıkıntımız olduğunda konuşur, dertleşirdik.

* Niye bu yeni durumu itiraf etmekte bu kadar zorlandınız?
Düşünsenize; birine karşı bir şeyler hissediyorsunuz, mümkün olduğu kadar temkinli davranıp, kendinizi deneyip gerçekten emin olup olmadığınıza karar verene kadar bir zaman geçiyor. Birileri bize sürekli 'evet mi, hayır mı?' diye soru soruyor. Bir dakika, durun. Biz bunca uzun süren bir arkadaşlığın ardından bir şey yaşıyoruz. Ve içimizden gelen bazı şeyler bizi de şaşırtıyor şu anda! Dolayısıyla bizim de zamana ihtiyacımız var buna bir isim verebilmek için. Birbirimizle olmaya ihtiyacımız var.

* Şimdi de çok zor konuşuyorsunuz. Bana anlatmaya mı çekiniyorsunuz yoksa hâlâ birbirinize karşı dile getiremediğiniz şeyler mi var?
Evet, birbirimize karşı da çok hassasız...

GÜVEN PROBLEMİ YAŞIYORUM
* Neyin hassasiyeti bu?
Çünkü zor bir zamandan çıktık. Bu kolay bir şey değil. Benim hayatımda yaşananları gözardı etmemek lazım. Hayatım gerçekten dönüşüm içinde. Elimle tutup, gözümle gördüğüm şeylere karşı çok ciddi güven problemi yaşıyorum. Çünkü ben hayatımı her şeyi belirli bir noktaya oturtmaya, temeli sağlam binalar yapmak üzerine kurmuştum. Ama bir küçük rüzgar bir şeyi yıktı. Bir anda her şey yok oldu. Şimdi öğreniyorum ki; hayatta hiçbir şeyin garantisi yokmuş. Yani böyle bir şey mümkün değilmiş. Yani bugün kazandığımız paranın da garantisi yok, sağlığımızın da garantisi yok, hiçbir şeyin yok. Her şey için bu böyle. Şu noktada da temkinli olmak hem Bergüzar hem benim için geçerli. O da hayatında bir sürü şey yaşadı. Onun da üzerine gidiliyor. Bu diziye başladığından beri herkesle yazıldı, her haberde ismi çıktı ve bunlardan dolayı çok yoruluyor. Dolayısıyla temkinli davranmak için çok haklı sebeplerimiz var.

* İkinizin beraberliklerinizi birlikte olmak adına bitirdiğiniz de konuşuluyor. Buna ne diyeceksiniz?
Böyle bir şey yok. Bunu çok net bir biçimde söylüyorum. O yazılan haberlerdeki gibi, 'Halit Ergenç'in eşi, Bergüzar'la ilişkisini öğrendiği anda evliliği bitirdi' gibi bir durum yok. Bu iki bağımsız olay ve iki bağımsız hayat ve ilişkinin benzer zamanlarda bitmesidir. Ama hikayeler farklıdır. Ve aradan zaman geçmiştir. Biz bunu yine kimseyle paylaşmazdık ama şu gün kişiliklere yönelik sözler olduğu ve bu bizi çok rahatsız ettiği için konuşmak zorunda hissettim kendimi.

* Peki onca zor zamanlardan sonra şimdi ne değişti hayatınızda? Daha mı keyifli uyanıyorsunuz? İşe koşarak mı gidiyorsunuz? Motivasyonunuz daha mı iyi?
Evet, daha motiveyim. Geriye dönüp baktığım zaman bugün daha iyiyim. Çok daha iyiyim...
Haberin fotoğrafları