kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlügü

30.12.2008
Ev fiyatları kasım ayında % 1.9 düştü
Ekonominin ağır bir bunalımdan geçtiği ve emlak fiyatlarının dibe vurduğu İngiltere'de, geçen kasım ayında ev fiyatlarının yüzde 1,9 düşüş gösterdiği bildirildi.Tapu Kaydı Dairesi'nin resmi açıklamasına göre, kasım ayında kaydedilen yüzde 1,9'luk düşüş de eklenince, ülkede geçen bir yılda emlak fiyatlarında kaydedilen toplam düşüşün yüzde 12.2'ye ulaştığı bildirildi.

Trichet: Büyümede riskler devam ediyor
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, Alman gazetesi Boersen- Zeitung'a yaptığı açıklamada ekonomik büyümede aşağı yönlü risklerin devam ettiğini söyledi. Tahvil piyasalarının riskleri fiyatlara yüksek yansıtmaya eğilimli olduğunu kaydeden Trichet, gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Trichet şirketlere verilen kredilerde artışın hâlâ sağlıklı olduğunu ve iki haneli rakamlarla büyüdüğünü belirtti.

Rusya krize karşı 340 milyar $ ayırdı
Rus hükümetinin küresel ekonomik krize karşı, gelecek yıl için aldığı önlem paketleri çerçevesinde, şu ana kadar 5 trilyon 323 milyar ruble (177 milyar dolar) ayırdığı belirtildi. Moskova'nın krizin artması halinde gelecek yıl da 10 trilyon ruble (340 milyar dolar) daha ayırmaya hazır olduğu bildirildi.

Gazprom: Boruları kapatırız
Rusya ve Ukrayna arasındaki 2009 yılı için gaz fiyatı ve şu ana kadar olan borçlar konusunda bir çözüm bulunadı. Gazprom Başkanı Aleksiy Miller, 'Ukrayna'nın borçları 31 Aralık'a kadar ödenmezse, Gazprom'un bu ülkeye gaz vermeyi sürdürme zemini de kalmayacak' dedi. Kiev'in Gazprom'a 2 millar dolar borcu var.

Mazotun fiyatı 1 euronun altında
Almanya'da mazotun fiyatı ortalama olarak 4 yıldan sonra yeniden 1 euronun altında. Shell petrol şirketi tarafından yapılan açıklamada, mazot fiyatının ortalama olarak litre başına 0.997 euro olduğu belirtildi. Bu fiyat son olarak mart 2005'te görülmüştü. Petrol fiyatının büyük ölçüde düşmesi nedeniyle mazot, benzin ve ısıtma yağı fiyatlarının yaz aylarından bu yana üçte bir oranında azaldığı bildirildi.