kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kömür yardımına devam

Giriş Saati : 31.12.2008 09:42
Güncelleme : 31.12.2008 17:21
Yeni Haber
Maddi durumu iyi olmayan ailelere, yeni yılda da asgari 500 kilogramlık kömür yardımı yapılacak.

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Karar, 1 Ocak 2009 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek.

Karara göre, 2009 yılında valililere yapılacak kömür sevkıyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlar tarafından belirlenen sevkıyat programı dahilinde yapılacak.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, karar kapsamında dağıtacağı kömürü, ana statüsüne göre, ülke genelinde yerli kömür üretimi yapan üreticilerden de temin edebilecek ve kendi sorumluluğu altında valilere ulaştırılmasını sağlayacak. Söz konusu kömürlerin TCDD tarafından taşınmasına öncelik verilecek olup ilgili kuruluşlar, TCDD ile öncelik ve taşıma konusunda protokol yapacaklar.

İl içerisinde dağıtım organizasyonu valiliklerce yapılacak. Dağıtılacak kömürün niteliği Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine uygun olacak.

CİF (mal bedeli, sigorta ve navlun) satış esasına göre valiliklere teslim edilecek kömür bedelleri ile görev zararı, 2010 yılı bütçesine konulacak ödenekten Hazine Müsteşarlığı tarafından ilgili kuruluşlara ödenecek. Kuruluşların nakit sıkıntısını aşmak için üçer aylık dönemler halinde, 2009 yılı içinde Hazine Müsteşarlığı tarafından ilgili kuruluşlara avans olarak ödeme yapılacak.

AA