kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kar yağışı sürecek mi?

Giriş Saati : 31.12.2008 09:01
Güncelleme : 31.12.2008 22:03
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

YILIN İLK GÜNÜNDE HAVA DURUMU

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışların, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu bölgelerinde ise gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2-4 derece azalırken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kıyı Ege ile Akdeniz'de kuvvetli esmesi bekleniyor.

BARTIN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bartın'ın merkez ilçeye bağlı köylerindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildi. Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, alınan karar doğrultusunda kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı köylerde taşımalı eğitim yapılan ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

ZONGULDAK'IN EREĞLİ VE ALAPLI İLÇESİNDEKİ TÜM OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçesindeki tüm okullar ile Çaycuma ilçesindeki taşımalı eğitim yapılan köy okullarında eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı sonrası Ereğli, Alaplı ve Çaycuma'daki okulların durumu değerlendirildi. Alınan karar doğrultusunda, Ereğli, ve Alaplı'daki ilköğretim ile lise ve dengi okulların yanı sıra Çaycuma'daki taşımalı eğitim yapılan köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.

VAN'IN 4 İLÇESİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Van'da önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan ve halen belli aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 254 köy yolu ulaşıma kapandı, bazı uçak seferleri iptal edildi ve 4 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışının en fazla etkili olduğu Çaldıran, Çatak ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okullar, Erciş ilçesinde taşımalı eğitim yapan okullar ile köy okulları ve Gevaş ilçesinde ise yatılı ilköğretim bölge okullarının dışındaki tüm okullar bir gün tatil edildi.

Sabah saatlerinden İzmir-Van seferini yapması planlanan Sunexpress Hava Yolları'na ait 9184 sefer sayı uçak ise Van'daki olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildi. Öğleden sonra ise Ankara-Van ve İstanbul-Van seferini yapacak 4 uçak seferinin ise Van'daki hava şartlarına göre iptal edilip edilmeyeceği ilerleyen saatlerde belli olacağı kaydedildi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bugün ve yarın belli aralıklar kar yağışını beklediklerini ve hava sıcaklıklarının ise 2 ila 4 santigrat derece arasında düşeceğini kaydettiler.

KASTAMONU'NUN 7 İLÇESİNDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ


Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 ilçede bugün eğitime ara verildi. İl genelinde etkili olan kar yağışından dolayı Şenpazar, İnebolu, Çatalzeytin, Bozkurt, Küre, Doğanyurt ve Abana ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde eğitime 1 gün ara verildi. Söz konusu ilçelerde öğrenciler, 2 Ocak Cuma günü ders başı yapacak.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...