kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Pepsi, lokal şirket satın alıp meyve suyu pazarına girecek

Pınar ÇELİK EKONOMİ
30.12.2008
Pazardaki daralmaya rağmen küçülmeye gitmeyeceklerini söyleyen PBG Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem, lokal şirketleri dikkatle izlediklerini söyledi..
Pepsi Bottling Group Türkiye (PBG) Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem, 2009 yılında işten çıkarma ve küçülme gibi herhangi bir tasarruf önleminin gündemlerinde olmadığını söyledi. Krizde küçülmenin doğru olmadığını belirten Erdem, "Biz iyi günlerin değil Türkiye'de tüm zamanların markasıyız. Yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

İNORGANİK BÜYÜME
2009'da organik büyüme yanında inorganik büyüyeceklerinin de altını çizen Erdem, şirket değerleriyle ilgili devamlı çalışmalar yaptıklarını özellikle lokal şirketleri takip ettiklerini söyledi. Global Pepsi'nin de yakın zamanda satın almalar yaptığını ve stratejiler arasında inorganik büyümenin ön plana çıkacağının sinyalini veren Erdem, Ice Tea gibi yeni içecek kategorileri yaratmak üzerinde de çalıştıklarını dile getirdi. 2008 yılının ilk aylarında 1.4 milyar dolar karşılığında Rusya meyve suyu pazarının yüzde 30'una sahip şirketi Lebedvansky'i bünyesine katmıştı. Kebap kültürünün yaygın olduğu bölgelerde Pepsi'nin en çok tüketilen colalı içecek olduğunu dile getiren Erdem, "Ortadoğu bizim kalemiz. Türkiye'de ise Adana Pepsi'den vazgeçmez" diyor.

GAZOZ TÜKETİMİ ARTAR
Özellikle kriz dönemlerinde tüketicinin daha uygun fiyatlı meyveli gazlı içeceklere kaydığını bu yüzden de 2009 yılında bu kategoride diğer kategorilere oranla daha yüksek bir artış beklediklerini belirten Erdem, "Fruko ile sade gazoz, Yedigün ile meyveli gazoz kategorilerinde pazar lideriyiz Bu kategorilerdeki satışların artışıyla büyümenin de doğal bir sonuç olacağını dile getirdi.
Haberin fotoğrafları