kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emniyet yılbaşı için tedbirleri arttırdı

Giriş Saati : 31.12.2008 16:11
Güncelleme : 31.12.2008 19:01
Yeni Haber
Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm yurtta "Halkın huzur ve güven içersinde bir yılbaşı geçirmesi için asayiş ve trafik yönünden gerekli tedbirlerin" alınması için illeri uyardı.

Vatandaşın güvenliğinin sağlanması için ek tedbirler alınmasının uygun olacağı ifade edildiği yazıda, "Güvenliği ve huzura sağlama görevini, vatandaşın memnuniyetini göz önünde bulundurularak en kısa sürede, en iyi şekilde yerine getirilmesi" istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün önceki gün gönderdiği uyarıda, 2008 yılında olduğu gibi 2009 yılında da polis olarak, yasaların kendilerine verdiği, güvenliği ve huzuru sağlama görevlerini, vatandaşın memnuniyetini göz önünde bulundurarak en kısa sürede, en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğinin altı çizildi.

Yılbaşı dolayısıyla ülke genelinde asayiş ve trafik yönünden bir dizi tedbirler alınmasının istendiği yazıda,"Asayiş yönünden alınan tedbirlerde hırsızlık, dolandırıcılık, yankesicilik kapkaççılık ve yankesicilik gibi olayla karşı önleyici tedbirler alınacaktır" denildi.

Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alışveriş yerleri ve çevrelerinde, umuma açık yerler ile araç ve yaya yoğunluğu olan cadde ve sokaklarda, mevcut önlemlere ek olarak, resmi ve sivil ekipler takviye edilmesinin istendiği yazıda, şu tedbirlere yer verildi:

"Halkın yoğun olduğu yerlere yaya devriyeler görevlendirilip, değişik yerlerde sabit uygulama yapılacaktır. Farklı noktalarda her an göreve sevk edilmek üzere hazır kuvvet bekletilecektir. Yılbaşı gecesi umuma açık eğlence yerlerinde düzenlenecek olan eğlencelerin amacını aşması halinde gerekli yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca çevreyi rahatsız eden kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanarak vatandaşlarımızın huzurunu bozucu hiçbir olaya müsaade edilmeyecektir."

Trafik açısında da vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla görevlilerin takviyeli ekiplerle denetimlere devam edileceğinin kaydedildiği yazıda, "Trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında yer alan aşırı hız ve alkol denetimlerine ağırlık verilecek, denetimlerde belirlenen limitin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır" denilerek şöyle devam edildi:

"Yılbaşı gecesi vatandaşlarımızın trafikle ilgili ihbar ve müracaatları anında titizlikle değerlendirilecek, alkol alıp araç kullanmak istemeyen sürücülerin talepleri halinde, mahallinde temin edilecek ticari araçla gideceği yere gönderilmesi sağlanacaktır. Yüksek seste müzik çalarak çevreyi rahatsız eden sürücüler hakkında ilgili kanunun ilgili maddesine göre cezai işlem yapılacaktır. Almış olduğumuz bu önlemlerin yanı sıra, vatandaşlarımız karşılaştıkları her türlü sorunlarını, dilek, şikâyet ve yardım talepleri titizlikle değerlendirilecek"

(ANKA)