kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze'deki vahşet YouTube'da

AJANSLAR
Giriş Saati : 31.12.2008 09:24
Güncelleme : 31.12.2008 17:38
Yeni Haber
İsrail ordusu, cumartesi gününden beri Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını YouTube'daki kendi paylaşım sitesi üzerinden yayımlıyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (FDI) basın bürosundan yapılan açıklamada, pazartesi gününden beri ''youtube.com/user/idfnadesk'' sitesinden yayımlanan bu videoların ''dünyaya İsrail'in mesajını iletmeye katkıda bulunmak'' amacını taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, dün abone sayısının 2 bini geçtiği ve bazı görüntülerin de 10 binden fazla izlendiği kaydedildi.

Bu siyah beyaz görüntüler arasında, İsrail Hava Kuvvetlerinin roket atılan yerler, silah depoları ya da Hamas hükümetinin binası ve kaçakçılıkta kullanılan tüneller olarak belirtilen yerlere düzenlenen hava saldırıları bulunuyor. Bir görüntüde, Hamas'a ait olduğu belirtiler bir devriye gemisinin İsrail gemisinden atılan bir roketle tahrip edilmesi yer alıyor.

FDI açıklamasında, bazı görüntülerin ise YouTube tarafından yayından kaldırıldığı belirtilirken, bundan üzüntü duyulduğu ifade edildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne cumartesinden beri yağdırdığı bombalar yüzünden ölenlerin sayısı 400'e yaklaşırken, bunlar arasında 39 çocuk bulunuyor.

Yetkililer, bin 700'den fazla kişinin de yaralandığını belirtiyor.







GAZZE'DE ÖLENLERİN EN AZ DÖRTTE BİRİ SİVİL

İsrail saldırılarında Gazze şeridinde ölenlerin en az yüzde 25'inin sivil olduğu BM tarafından açıklandı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kurumu sözcüsünce AFP'ye yapılan açıklamaya göre, beş gündür devam eden İsrail bombardımanlarında hayatını kaybeden yaklaşık 400 kişinin dörtte birini siviller oluşturuyor.

Gazze'deki hastane kaynaklarına göre, 27 Aralıkta başlayan bombardımanlarda 1900 Filistinli de yaralandı. Ölenlerin en az 42'si çocuk.

SALDIRIDAN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İSRAİL, GEÇİCİ ATEŞKESİ REDDETTİ

İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırısına geçici olarak son vermesine yönelik Fransa tarafından yapılan öneriyi reddetti.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey İsrailli yetkili, "Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in yaptığı tek taraflı ateşkes önerisi yararlı görülmemiştir, çünkü bu Hamas'ın İsrail'e roket fırlatmasını durdurmayacaktır" dedi.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırının beşinci gününde uluslararası toplumdan gelen ve "Hamas ile daimi ateşkesi" öngören tekliflerin değerlendirilmekte olduğunu açıkladı.

İsrail güvenlik kabinesinin bu sabah Tel Aviv'de, gelen ateşkes önerilerine ele almak üzere toplanacağı açıklanmıştı.