kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2009 yılı sonunda nefes alınır, IMF ile kilit açılır

30.12.2008
Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, 2009 için iyimser. 2009 sonunda reel sektör için rahatlama bekleyen Sabancı IMF ile anlaşmanın likidite kapılarını açacağını belirtti..
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Topluluğu çalışanlarına yönelik olarak yayınladığı yeni yıl mesajında global piyasalarda yaşanan kriz ve Türkiye'ye etkilerine yer verdi. 2008 yılının tahmin edilenin de ötesinde pek çok olumsuzluğun gerçekleştiği bir yıl olduğunu belirten Sabancı, pek çok ülkeye göre olumlu görünen Türk ekonomisinin son çeyrekte dünyadaki aşırı olumsuz ekonomik gelişmelerden etkilendiğini ifade etti.

SINIRDIŞI DÜŞÜN
"Sakıp Bey, 'Zor, oyunu bozar' derdi. İşte şimdi bildiğimiz kutuların, sınırların dışında düşünmeliyiz" diyen Sabancı, dünyada yaşanan ekonomik krizin iki boyutundan birisi olan reel sektörde 2009'un sonuna doğru rahatlama ve tekrar kıpırdanma olacağını ifade etti. Sabancı, bu alanda kritik olanın, kredi musluklarının açık tutulması ve piyasalara gereken likiditenin sağlanması olduğunu bunun da mali sektörün sıhhatine bağlı olduğunu belirtti.

BRIC YİNE GÖZDE OLUR
Krizin ikinci boyutunda, dünyadaki mali sektörün bilançolarının düzelmesi, "toksik asset"lerden kurtulmaları, daha sağlıklı bir gelir akımına kavuşmalarının 5 - 8 yıl süreceğini belirten Sabancı, BRIC ülkelerinin ucuz pazarlar olmaktan çıkıp pek çok alanda ar - ge'nin de kaynağı olduğunu önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulan likiditenin de kaynağının bu ülkeler olacağını kaydetti.