kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

30.12.2008
Kasım ihracatı % 17.5 ithalat % 27.5 geriledi
İhracat bu yılın kasım ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.5 oranında azalarak 9 milyar 339 milyon dolar oldu. İthalat da kasımda yüzde 27.5 oranında geriledi ve 12 milyar 60 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı dış ticaret verilerine göre, aynı dönemde dış ticaret açığı ise yüzde 48.8 oranında gerileyerek, 5 milyar 313 milyon dolardan 2 milyar 722 milyon dolara düştü. 2007 Kasım ayında yüzde 68.1 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2008 Kasım ayında yüzde 77.4'e yükseldi.

'Enflasyona bakıp faiz düşürülecek'
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, finansal koşullarda süregelen sıkılığı ve enflasyon görünümündeki iyileşmeyi dikkate alarak faizlerin indirimi konusunda bir miktar daha alan olduğunu, ancak mevcut küresel belirsizlikler göz önüne alındığında gelecekteki kararlarla ilgili esnekliğin korunmasının yerinde olacağı değerlendirmesinde bulundu. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 18 Aralık toplantısına ilişkin toplantı özetine göre, kurul bu çerçevede, bundan sonraki faiz indiriminin miktarı ve zamanlamasının enflasyon görünümünü etkileyen unsurlardaki gelişmelere bağlı olacağını bildirdi.

Ortaklar anlaştı, TAV sermayeyi % 50 artırdı
TAV Havalimanları Holding, sermayesini yüzde 50 nakit artırarak 363.3 milyon YTL'ye çıkartma kararı aldı. Şirketin İMKB'ye yaptığı açıklamaya göre 242.2 milyon YTL olan çıkarılmış sermaye 121 milyon YTL nakit karşılığı artırıldı. TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, sürekli yatırım yapan şirket olarak sermaye ihtiyacının sürdüğünü belirterek "Kararın yönetim kurulunda tüm ortakların oybirliğiyle alındı. Bu ortakların şirkete olan güvenini gösteriyor" diye konuştu.

CarrefourSa Pınar Marketleri'ne talip
Carrefoursa İMKB'ye yaptığı açıklamada Samsun'da faaliyet gösteren Pınar Marketçilik bünyesindeki süpermarketlerin devralınmasıyla ilgili görüşmelere başladığını bildirdi. Görüşmelerin yaklaşık 10 gün önce başladığını henüz herhangi bir anlaşma ya da sözleşme olmadığını dile getiren Pınar Marketçilik kurucularından Naci Pınar, şu an 12 şubeleri olduğunu ama anlaşmanın kaç şube için yapılacağı konusunda belirlenmiş herhangi bir şey olmadığını söyledi.