kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Albay Öz ve 7 askere 2 yıl hapis isteniyor

Ahu BOZLAR - SABAH
29.12.2008
Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu iddiasıyla dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Öz ile 7 askere ceza davası açıldı..
İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri olduğu tespit edilen ve Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın verdiği izinle dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve 7 rütbeli asker hakkında 5 ay önce başlatılan soruşturma tamamlandı. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı, albay Ali Öz ile yüzbaşı Metin Yıldız, astsubaylar Hüseyin Yılmaz, Gazi Günay ve Okan Şimşek, uzman çavuşlar Hacı Ömer Ünalır, Veysel Şahin ve Önder Aras hakkında, suikastın istihbaratını aylar önce almalarına rağmen ilgili makamlara bildirmedikleri ve suikastın ardından bu durumu saklamak için sahte belge düzenledikleri gerekçesiyle, TCK'nın 257-2. maddesi uyarınca "Görevi ihmal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcılık iddianameyi, ifadeleriyle bu davanın açılmasına neden olan ve halen Dink olayında başka maddeden yargılanmakta olan astsubay Okan Şimşek ve uzman çavuş Veysel Şahin'in davasının da bulunduğu Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

'ANLATMA' DİYE UYARMIŞLAR
İddianamede, astsubay Şimşek ve uzman çavuş Şahin'in suikasttan 6 ay önce Coşkun İğci'den, Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisini alıp konuyu üstleri aracılığıyla şube müdürü yüzbaşı Metin Yıldız ve albay Ali Öz'e ulaştırdıkları, ancak bu konunun daha sonra hiç açılmadığı, cinayetin olacağını aylar öncesinden tüm ayrıntılarıyla bildirmelerine rağmen üstlerinin gereğini yapmadıkları ileri sürülüyor. Yine cinayetten sonra Ali Öz ve Metin Yıldız'ın, sanıklar Şimşek ve Şahin'e, Coşkun İğci ile tekrar görüşüp daha önce anlattığı istihbari bilgileri başkasıyla paylaşmaması için gereken uyarıyı yapmaları yönünde emir verdiği iddiaları da bulunuyor. İddianame, Mahkeme Başkanı Şevki Uluçam tarafından 15 gün içinde incelenecek. Öz ve 7 rütbeli asker hâkim karşısına çıkacak.