kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Unitim'e Ortadoğulu ortak yolda

26.12.2008
Unitim Yönetim Kurulu Başkanı Cemiloğlu, grubun yüzde 45'inin satışı için biri Kuveyt, ikisi Dubai'den üç şirketle görüştüklerini açıkladı. Ortak için son karar Şubat-Mart 2009'da verilecek..
Harvey Nichols mağazasını Kanyon'a açtıktan sonra üretici kimliğinden çok perakendeci kimliğiyle gündeme gelen Unitim Holding, Ortadoğu'da stratejik ortaklık için kolları sıvadı. Bir yıl önce şirketin yüzde 45'ini satmaya karar verdiklerini ve krizle birlikte fon şeklinde örgütlü yatırımcıları elediklerini söyleyen Unitim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burç Cemiloğlu, 21 firmaya teklif götürdüklerini ve bugün için görüştükleri firma sayısını üçe indirdiklerini söyledi. "Hisse satış kararımızı kriz nedeniyle bir kenara bıraktık. Şu an ikisi Dubai'den biri Kuveyt'ten olmak üzere üç Ortadoğu firmasıyla görüşüyoruz. En geç martta satış işlemi netleşir" diyen Cemiloğlu, yüzde 45'lik hisse satışının ardından yüzde 4'ü de satabileceklerini ancak çoğunluk hissesini elde tutmayı sürdüreceklerini söyledi.

35 YTL'YE MÖNÜ ÇIKARIYORUZ
Özellikle restoran işletmeciliği tarafında ciddi bir değişikliğe gideceklerini vurgulayan Cemiloğlu, sadece A gelir grubunun geldiği Gilt ve Hakkasan restoranlarını B gelir grubuna da açmak için mönülerde fiyat indirimi yapacaklarını açıkladı. "Restoranlara gelen müşterilere 35 YTL'ye yemek yiyebilecekleri mönüler çıkarıyoruz. Bu şekilde restoran tarafında hedef kitleyi de genişletmiş olacağız" diyen Cemiloğlu, bu alana gelecek yıl ciddi yatırım yapacaklarını kaydetti.
Haberin fotoğrafları