kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ünlü manken Tuğba Özay’ın tesettür defilesine katılması haberlere konu olmuştu.

'Türk dindarlar' zenginlik imtihanından geçiyor

26.12.2008
New York Times gazetesi, Türkiye'de son yıllarda zengin dindarların bir "elit" haline geldiğini haberleştirdi. Gazeteye göre bu elit halen "zenginlik testi"nden geçiyor..
New York Times gazetesi, Türkiye muhabiri Sabrina Tavernise imzası ile Türkiye'de son yıllarda yükselişte olan zengin dindarların yaşam tarzının incelendiği geniş bir haber yayınladı. Türkiye'de son yıllarda zengin dindarların bir "elit" haline geldiği ve bu elidin halen "zenginlik testi"ne konulduğu belirtilirken "Bazıları, dindar Türklerin, bu testte başarısız olduğunu söylüyor ve son ekonomik krizi, en kötü tüketim aşırılıklarına düşkün olanlar için bir ders gibi görüyor" diye yazdı. Türkiye'nin dindar işadamlarının yıllarca perde, şekerleme ve kanape üreterek "imparatorluklar"ı tesis ettiklerini ancak hiçbir zaman "elit" tarafından kabul edilmediğini öne süren gazete, şöyle devam etti: "Şimdi bu grubun kendi elidi oldu ve Türkiye de, daha açıkça dindar bir ülke haline geldi. (Bu grup) ilhamı İslam'dan alan siyasi bir parti iktidara getirdi ve Türkiye'yi Avrupa'nın en büyük yedinci ekonomisi dönüştürmeye katkıda bulundu. Ve diğer Müslüman toplumları, radikallerle uğraşırken, Türkiye'nin dindar tüccar sınıfı, zenginlikler ile mücadele ediyor."

PROTESTAN İŞ ETİĞİ
Gazete dindar zengin sınıfının artık güçlü olduğu gerçeğinin, bir meydan okuma oluşturduğu yorumunu yaparken, bu işadamlarının "Protestan iş etiğine sahip Müslümanlar" olarak tanımladıklarına dikkat çekti.