kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Turan Damgacı

Yaralı askerlere Cizreli siper oldu

ANKARA
26.12.2008
Cizre'de PKK'nın saldırısı sonrası hastane önünde toplanan Cizreli vatandaşların, yaralı askerlerin mühimmatlarını koruduğu ortaya çıktı..
TSK'nın Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'ndaki haftalık basın brifinginde, 24 Aralık'ta Cizre'de 3 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Genelkurmay'ın açıklamasına göre, teröristlerin ateşine maruz kalan askeri aracın şoförü ve komutanı yaralanmasına rağmen aracı süratle hastaneye doğru sürdü. Hastane önünde toplanan Cizreli vatandaşlar yaralı askerlere yardımcı oldu ve mühimmatlarını korudu. Genelkurmay'ın haftalık olağan basın brifinginde konu ile ilgili bilgi veren İletişim Daire Başkanı Tuğg. Metin Gürak, teröristlerin 2 kişi olduğunu da belirtti.

ÖZKÖK-ERDİL TARTIŞMASI
Toplantıda TSK'nın, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in medya üzerinden şaraplı-Mevlanalı tartışmasından rahatsızlık duyduğu da ifade edildi. Konu hakkındaki bir soru üzerine İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak şöyle dedi: "Gerçek anlamda hiç kimseye tam yarar sağlamadığını düşündüğümüz bu şekildeki haberlerin ve yorumların medyada yer almasından TSK olarak üzüntü ve rahatsızlık duyuyoruz." Erdil, kuvvet komutanlarının katıldığı bir yemekte Özkök'ün, şarap içmemesi nedeniyle dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu'nun da katıldığı bir diyaloğu Hürriyet gazetesine anlatmış, Özkök ise Milliyet aracılığı ile verdiği cevapta Mevlana'nın "Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" sözünü hatırlatmıştı.