kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sony krizde Türkiye'ye inandı LCD üretimini Arçelik'e verdi

26.12.2008
Elektronik dünyasının devi Japon Sony, küresel krizde LCD TV üretimini Türkiye'ye kaydırdı. Sony Eurasia ile Arçelik işbirliği çerçevesinde 2 Bravia modeli Grundig Beylikdüzü tesisinde üretilecek..
Türkiye'de 1993 yılından beri Sony Eurasia olarak faaliyet gösteren tüketici elektroniğinin dünya lideri Sony, küresel kriz ortamında Türkiye'yi üretim üssü seçti. Sony Eurasia ve Arçelik A.Ş. işbirliği çerçevesinde, Sony'nin en çok satılan 32 ve 40 inç iki Bravia TV modelinin üretimi, Arçelik A.Ş.'nin iştiraki Grundig Elektronik Üretim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Sony'nin Türkiye'de üretim yaptırma kararı, Sony ve Arçelik'ten yapılan ortak açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, firmalar arasında 2004'te başlayan ve Arçelik bayilerinde Sony ürünlerinin satılmasını kapsayan iş ortaklığının, Grundig Elektronik A.Ş'nin Beylikdüzü tesislerinde Sony ürünlerinin üretimini de içerecek şekilde genişletildiği belirtildi.

İLK YERLİ SONY 2009'DA SATIŞTA
Sony'nin Avrupa operasyonu genelinde "ilk" olan bu yatırım modeli çerçevesinde, iki Bravia LCD TV modelinin üretiminin, Grundig Elektronik A.Ş. Üretim Tesisleri'nde yapılacağı kaydedildi. Açıklamaya göre, Grundig Elektronik'in modern tesislerinde üretilecek ilk Sony ürünlerinin 2009 başında satışa sunulması planlanıyor. İlk etapta Arçelik/ Beko bayilerinde satışa sunulacak olan ürünler, Sony'nin global çapta tüm ürünlerinde geçerli olan yetkili servis ve garanti hizmetleri kapsamında olacak. Ürünlerin teknik servis hizmetleri Sony yetkili servisleri tarafından verilecek. Grundig Elektronik tesisleri Sony uzmanları tarafından denetlenerek, Sony OEM-Green Partner sertifikası ile ödüllendirildi.