kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fatih Erkoç da, bu akşam İstanbul Jazz Center’da olacak.

Yılbaşını hiç beklemeyin eğlence çoktan başladı!

ÖZGÜR ÇAKIR - SABAH
26.12.2008
Yeni yıl eğlenceleri yılbaşı için geri sayıma başladı. Çoğunluğu İstanbul'daki partiler, cazdan klasik müziğe, teknodan popa uzanan müzik yelpazesi ile pek çok farklı seçenek vaat ediyor..
Yeni yıl eğlencesini bir geceye sığdırmak istemeyenleri, hafta boyu bir çok parti ve konser bekliyor. Bu partilerin adı bile belli aslında: 'Erken Yılbaşı Partisi'. Tertiplenen bu konserler genel olarak yeni yıl umuduna vurgu yapıyor. Bu etkinlikler arasında en çok öne çıkanı, dünyanın en ünlü pan flüt virtüözü olarak kabul edilen Georghe Zamfir'in Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da bu akşam vereceği Yeni Yıl Gala Konseri. Sanatçıya, Ilarion Ionescu Galati şefliğinde İstanbul Metropolitan Senfoni Orkestrası eşlik ederken, konserde klarnet sanatçısı Serkan Çağrı da bir şarkıda Zamfir'le birlikte çalacak. Konserin saati ise 21.00 olarak belirlenmiş. Bu akşam, konser yerine partiye gitmek isteyenlerin de seçeneği çok. Farklı mekânlarda 'parti üzerine parti var desek', yeri. Örneğin, Beyoğlu Ghetto'da bu akşam saat 22.30'da düzenlenecek partide, yedi kişilik Küba'lı grup Impacto Latino sahne alacak. Partide ayrıca geç saatlere kadar DJ Gürkan'da 'turntable' başında olacak.

NOSTALJİDEN CAZA
Yine Beyoğlu'ndaki The Hall'da ise 21.30'dan itibaren Mabbas, Barış Türker ve DJ Queto'nun performansları izleyiciyi bekliyor olacak. Studio Live Technik'te ise, bu akşam saat 22.00'den itibaren '70's 80's 90's...Oldies Party' adlı etkinlik var. Gecede DJ Hakan Küfündür'ün çalacağı ve Abba'dan, Queen'e, Bonny M'den Michael Jackson'a uzanan geniş ve nostaljik bir repertuvar söz konusu. Öte yandan, Power FM'de yayınlanan radyo programlarıyla çok sevilen Loo ve Placido, sözgelimi Britney Spears ve Amy Winehouse imzalı iki ya da daha fazla hit şarkıyı birbiri üzerine çalarak yaptıkları 'mass up' şovlarıyla, bu akşam 23.00'da Babylon'da sahne alacak. Bu akşam caz dinlemek isteyenler ise, İstanbul Jazz Center'da buluşabilir: Fatih Erkoç ile Kerem Görsev Trio'nun caz müziği, saat 21.30'dan itibaren meraklıların ilgisine sunulacak. Tüm bunlar olurken, İstanbul dışında, Bursa'da da bir erken yeni yıl partisi var. BursaResimli Bar'da, Baba Zula bu akşam saat 21.30'da sahne alacak. Baba Zula'nın alternatifi ise Bursa Suare'de saat 22.00'de izleyicilerle buluşacak olan DJ Burak Yeter olacak.

ENGELLİ GENÇLERE ÇOK ÖZEL
Düşler Akademisi'nin yarın akşam Ghetto'da düzenleyecegi parti ile Türkiye 'Engelsiz parti' kavramıyla tanışacak. Dezavantajlı gençlerin her alanda engelsiz bir yaşama kavuşmaları için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) ortaklaşa geliştirdiği, Türkiye Vodafone Vakfı'nın maddi desteği ile Beşiktaş Belediyesi tarafından tahsis edilen mekânlarda hayata geçirilen Düşler Akademisi, yarın akşam alternatif bir yılbaşı partisi düzenliyor. Günümüzün eğlence anlayışına uygun DJ performansların, şovların ve pek çok gösterinin engelli ve dezavantajlı gençler tarafından hazırlanıp sunulacagı gecede, yılbaşı konseptine uygun sürpriz hediyeler ve oyunlar da olacak. Ritim, DJ, dans ve resim performanslarının sergileneceği geceye giriş ücretsiz olacak. Yılbaşı partileri pazartesi akşamı 22.00'de sürecek. Ghetto'da 'davulda bir dünya markası' sayılan Dave Weckl'in yer aldığı Orhan Osman'ın Turkophony projesi kaliteli müzik keyfi için bir alternatif olabilir. Yine, gelecek salı akşamı 21.30'da Babylon'da, İstanbul'un çeşitli mekânlarında Pink Floyd ve rock müzik sevenlerin karşısına çıkan 7 PinkFloydlar - 2 Prenses konseri verilecek.