kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ural Giray Çelikcan’ın cenazesinde ailesi metanetini korudu.

Ural'ı öldüren akraba 400 bin euro fidye istedi

Öner ŞAN-Enis YILDIRIM
26.12.2008
400 bin euro fidye uğruna kaçırılıp öldürülen ve cesedi sobada yakılmak üzereyken bulunan 11 yaşındaki Ural'ın cenaze töreni Ankara'da yapıldı..
Antalya'da 23 Aralık günü evinin önünden kaçırılan TED Koleji öğrencisi 11 yaşındaki Ural Giray Çelikcan'ın cesedi, Duacı köyündeki bir akrabasının dağ evinde parçalanmış ve sobada yakılmak üzereyken bulundu. Katilin hala oğlu Beşir Anıl Höyük olduğunu öğrenen aile, ikinci bir şok yaşadı. Ural'ı başkalarının kaçırdığı süsünü veren Höyük, aileye telefon ederek, "Birileri Ural'ı kaçırdı. 400 bin euro fidye istiyorlar" dedi ve adres verdi. Ancak Höyük, bu sırada nasıl olsa parayı getirecekler diye düşünerek, müstakil evde gürültü yaparak sesini çevresine duyurmaya çalışan Ural'ı öldürdü. Baba Yusuf Ziya Çelikcan ise kendisinden istenen parayı bulduktan sonra halasının oğlu Beşir Anıl Höyük'ün verdiği adrese gitti. Baba Çelikcan, Höyük'e "Oğlumu almadan, parayı vermem" dedi.

PARÇALARA AYIRDI
Eve öfkeyle dönen Höyük, öldürdüğü cesedi parçalamak için Topçular mahallesindeki Koçtaş'a gidip elektrikli testere ve balta satın aldı. Cesedi parçalara ayıran Höyük, kafasını da yakıp bütün parçaları sobaya koydu. Araştırmalarını sürdüren polis ve jandarma ekipleri eve baskın düzenleyerek Höyük'ü yakaladı. Zanlının sorguda tuhaf hareketler sergilediği öğrenildi. Cenazesi Ankara'ya getirilen Ural için düzenlenen törende, anne ve baba metanetini korurken, ablası İdil ise sık sık kardeşinin fotoğrafı ile göz göze geldi. Cenaze Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.