kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Tedbirinizi almadan aracınıza binmeyin'

Giriş Saati : 26.12.2008 11:53
Güncelleme : 26.12.2008 17:13
Yeni Haber
Bursa Emniyet Müdürlüğü, kış mevsimi sebebiyle, araç sürücülerinin alması gereken tedbirleri açıkladı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, araç motorunun yağ, su ve cam sularının mutlaka kış aylarına göre ayarlanmış olması gerektiği vurgulandı.

Yaz aylarına oranla kış aylarında yolların ıslak, kaygan ve görüş mesafesi az olduğu için duruş mesafesi uzayacağından, hızın azaltılması ve diğer taşıtlarla takip mesafesinin iki katına çıkartılması gerektiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özelliğini kaybeden lastiklerle yola çıkmamaları. Kar tipi lastiklerini takmaları ve yanlarında mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, karlı ve buzlu kesimlerde can güvenlikleri için zincirlerin takılması gerekir. Araçlarını kullanırken her zaman olduğu gibi hız limitlerine sürücülerin uyması gerekiyor. Tüm sürücülerimiz gerek şehiriçi gerekse şehirlerarası yollara çıkacakları zaman mutlaka yetkililerin uyarılarına uymalı, özellikle kar yağışlı havalarda hem kendilerinin zor duruma düşmemeleri hem de üzücü olaylarla karşılaşmamaları için toplu taşıma araçlarını kullanmaları faydalı olacaktır."

Araçlarda bulundurulması gereken malzemelerin eksiksiz olarak bulundurulmasına değinilen açıklamada, kullanılacak güzergahlar belirlenirken trafik ve yol bültenlerinin dikkate alınması istendi. Açıklamada şöyle denildi:

"Araç kullanırken dikkat edilecek diğer bir husus da özellikle yağışlı havalarda korunmak isteyen yayalar birden yola çıkmak suretiyle ya da kaygan yollarda kayarak araçların önlerine düşmek suretiyle trafik kazalarına sebep olmaktadır. Bu nedenle yayaların trafikteki varlığı hiçbir zaman unutulmamalıdır. Sürücülerimiz köprü, viyadük, alt geçit yerlerde buzlanmanın daha çabuk olacağını unutmamalı ve araçlarını buna göre kullanmaları gerekmektedir. Uzun yola çıkacak sürücülerimiz dinlenerek yola çıkmalı ve seyir sırasında dikkatlerini tamamen yola vermelidir.

Sürücülerimiz seyir sırasında mutlaka araç farlarını yakmalıdır. Aşırı yağış yağış nedeniyle yolların kapanabileceği unutulmamalı ve yakıt deposunun tamamen doldurulması, yanlarında yiyecek ve su bulundurulması gerekir."

(CİHAN)