kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Da Vinci'nin eserine 'kilise' diye saldırdılar

Murat SAVAŞ / SABAH
25.12.2008
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde heykeltıraş- ressam çiftin bir ressam arkadaşlarıyla kurduğu sanat atölyesinin girişine yaptığı, Leonardo da Vinci'nin 'Altın Oran' figürü, "Burası kilise mi?" diyen bir grup tarafından önceki gece parçalandı. Lüleburgaz Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ressamheykeltıraş Mehmet Latif Sağlam ve ressam eşi Nejla Taysun Sağlam, yakın arkadaşları emekli resim öğretmeni Mehmet İlke Devrim'le birlikte Kare Sanat Evi adını verdikleri bir sanat atölyesi kurdu.

'BURASI KİLİSE Mİ?'
Bu arada Mehmet Latif Sağlam, sanat atölyesinin ön cephesine 2x2 metre büyüklüğünde 'sanatsal' bir eser yapılmasının uygun olacağını düşünerek, atölyenin girişine Leonardo da Vinci'nin ünlü 'Altın Oran' olarak bilinen 'Vitruvius Adamı' figürünü yapmaya başladı. Ancak bir hafta önce bir genç atölyeye gelerek, "Buraya kilise yapıyormuşsunuz diye duydum" diyerek ayrıldı. Bir gün sonra bir başka genç "Niye elin gavurunu yapıyorsunuz, bizden birilerini, örneğin Mimar Sinan'ı yapsanız daha iyi olmaz mı?" diye, tehditkâr bir üslupla sorular sordu. Mehmet İlke Devrim ise gençlere, "Burası kilise değil sanat atölyesi, bu yaptığımız da sanatın temel öğretilerinden biridir, internetten inceleyebilirsiniz" yanıtını verdi.

KUTU BIRAKTILAR
Ancak tehdit ve mesajların arkası kesilmedi. Bir sonraki gün bir minibüsten inen iki genç "Bu İsa'nın çarmıha gerilişi mi?" diye sordu. En son 3 gün önce de 14 yaşında kapüşonlu bir genç yapımı süren eseri tekmeledi. Önceki gün de atölyenin kapısının önüne bir poşetin içinde bomba süsü verilmiş bir kutu bırakıldı. Aynı kutu, bir gün sonra da içine dışkı yapılmış halde bulundu. Önceki gece de rölyefin parçalandığı görüldü.