kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tehdit çetesi çökertildi

AA
Giriş Saati : 26.12.2008 10:20
Güncelleme : 26.12.2008 20:11
Yeni Haber
Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturdukları ve 5 ayrı ildeki 11 iş adamını tehdit ederek para ve gayrimenkullerine el koydukları bildirilen bir çete ortaya çıkarıldı. Olayla ilgili 19 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturan bir grubu tespit ederek projeli bir çalışma başlattı. ''Hamle'' adı verilen operasyon kapsamında liderliğini Arif S'nin yaptığı Erol M, Mücahit K, Şahin G, Durak D, Hasan D, Şakir A, Ali D, Beytullah A, Harun S, Yücel B, Serkan G, Oğuzhan S, Şevki S, Halime Ü, Ali E, Erol E, Mustafa D ve Murat K adlı kişiler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerle birlikte 8 adet çeşitli marka ve çapta silah, 154 fişek, 49 boş kovan, 1 polis kimliği, 1 plaka, çok sayıda senet, çek, dekont ve çek kayıt defteri ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişilerin Ankara Siteler'de perdecilik yapan iş adamı İ.Ç'yi tehdit ederek 250 bin YTL'sini, cip ve Etimesgut'taki bir evini zorla aldıkları belirlendi. Zanlıların Antalya Kemer'de iş adamı olan A.Ç adlı kişiyi kaçırarak hürriyetini tahdit ettikleri ve yaklaşık 300 bin YTL'sine el koydukları bildirildi.

Suç örgütünün ayrıca Konya'da tekstilcilik yapan N.Ü. adlı iş adamını, Kırşehir'de M.B. adlı iş adamını, Ankara'da E.Ç, V.B, U.G, M.T, U.Y, S.Ü. ve F.D. adlı iş adamlarını da tehdit ederek para ve mallarını almaya çalıştıkları ortaya çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan zanlılar adliyeye gönderildi.

Ankara Adalet Sarayı'na getirilen zanlılar, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi.