kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Evinin bahçe duvarında yazısı hatıra kalan şehit Karataş’ın cenazesi bugün defnedilecek.

Cudi dehlizlerine yoğun operasyon

Abidin YEL ŞIRNAK SABAH
26.12.2008
Üç şehidin cenazesi Cizre'den törenle uğurlandı. Altı dehlizle kaplı olan Cudi mahallesinde PKK'lı terörist avı sürdürülüyor..
Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerin kurduğu "hain" pusuda 3 askerin şehit olması Türkiye'ye ateş düşürdü. Şehitlerin cenazeleri dün törenle memleketlerine gönderilirken saldırıdan sonra Cudi mahallesinde yoğun operasyon başlatıldı. Cizre'de önceki akşam 18.00 sıralarında nöbet değişimine giden askerleri taşıyan askeri araç, Cizre Tank Taburu'ndan çıktıktan sonra Nusaybin caddesindeki İpekyol Camisi mevkisinde pusuya düşürüldü. Karanlıktan yararlanarak çevredeki evlerin arasında pusu kuran teröristlerin açtığı çapraz ateş sonucu erler Emrah Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı şehit olurken, 14 asker yaralandı. Durumları ağır olan yaralılardan Bilal Levent, Musa Çapur, Ahmet Akyürek ile Ferhat Fırat, Ankara GATA'ya kaldırıldı. Teröristlerin yakalanabilmesi için dün sabaha kadar özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonlar düzenlendi. Baskınlar özellikle altında dehlizler olduğu bilinen Cudi mahallesinde yoğunlaştı. Saldırı gerçekleştiren teröristlerin dağ kadrosundan eylem için ilçeye geldikleri değerlendiriliyor.

CİZRE'DE TÖREN
Saldırının yaşandığı Nusaybin caddesinde saldırının yaşandığı şerit trafiğe kapalıtılırken, trafik tek şeritten sağlanıyor. Söz konusu yerde inceleme sürerken, yüksek binaların üzerinde özel polis timleri gözetleme yapıyor. Şehitler için dün sabah Cizre Tank Taburu'nda tören düzenlendi. Saldırının ardından dün sabah helikopterle Cizre'ye gelen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'nın da katıldıkları törenin ardından Emrah Karataş'ın cenazesi Nevşehir'e, Turan Damgacı'nın İstanbul'a, Zeki Yolcu'nun ise Muş'a gönderildi. Öte yandan saldırıya uğrayan ve 3 askerin şehit olduğu aracın sürücüsünün büyük bir kahramanlık örneği göstererek, arkadaşlarını kurtarabilmek için gaza basarak olay yerinden hızla uzaklaştığı öğrenildi.