kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erhan Tuncel

Tanık polis Zenit: Dink'in öldürüleceğini bildirdim

ANKARA
26.12.2008
Dink davasında tanık olarak ifadesi alınan istihbaratçı polis memuru Muhittin Zenit "Hayal'in Hrant Dink'i öldürmek için plan yaptığını öğrendim ve üstlerime rapor yazdım" dedi..
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanık Erhan Tuncel'le irtibatta bulunduğu öne sürülen polis memuru Muhittin Zenit'in talimatla ifadesi alındı. Zenit'in, "Erhan Tuncel'in bilgi vermesiyle Yasin Hayal'in Hrant Dink'i öldürmek için plan yaptığını öğrendim. Gerekli raporları hazırlayıp üstlerime verdim" dediği öğrenildi.

TUNCEL'LE İRTİBATLIYDI
İki polis koruması ile Ankara Adalet Sarayı'na gelen Zenit'in ifadesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alındı. Dink cinayetinin olduğu tarihte, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde istihbaratçı olarak görev yapan Zenit'in ifadesinin, "tanık" sıfatıyla alındığı belirtildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren Dink cinayeti davasında yargılanan Tuncel, irtibatta olduğu emniyet görevlilerinin ifadesine başvurulmasını istemişti. Zenit, Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken McDonald's'ı bombalayan Yasin Hayal'in en yakın arkadaşı Tuncel'i polise çalışmaya ikna eden kişi olarak biliniyor.

"SAMAST'I HİÇ DUYMADIM"
Zenit'in ifadesinde, "Erhan Tuncel'in bilgi vermesiyle Yasin Hayal'in Hrant Dink'i öldürmek için plan yaptığını öğrendiğini ve gerekli raporları hazırlayıp üstlerine verdiğini, olaydan önce Gümüşhane'ye tayin edildiğini ve kendisine bağlı olan Erhan Tuncel'in ajanlıktan çıkartıldığını bilmediğini" söylediği öğrenildi. Zenit'in Ogün Samast ismini de daha önce hiç duymadığını anlattığı da belirtildi. Zenit, daha önce müfettişlere verdiği ifadesinde, Hayal'in cezaevinden çıktıktan sonra Dink'i öldürmek istediği bilgisinin Tuncel tarafından iletildiğini, cinayet girişiminin Trabzon'dan İstanbul emniyetine bildirildiğini anlatmıştı.